Stigla pomoć za Miloševiće

Lokalne vesti - Četvrtak 20.11.2014 - 11:23

Vranje - Nakon pisanja OK Radija o njima, siromašnoj porodici Jasmine Milošević (33) i Zdravča Petrova (36) koji sa četvoro maloletne dece žive u naselju Raška u Vranju stigla je u četvrtak pomoć od preko 1.000 pašteta.

Stiglo 34 kutije hrane za porodicu Milošević Stiglo 34 kutije hrane za porodicu Milošević

- Deca su presrećna, vole paštete , dobili smo  34 kutije sa po 34 pakovanja pašteta od 50 grama.

Hvala svim ljudima koji su nam do sada izašli u susret , deca će imati šta da jedu  narednih dana – kaže majka Jasmina.

Anđela (16), Marija (10) Stefan (9) i najmlađi Lazar koji će naredne godine poći u školu kažu da im sada pored pašteta nedostaju samo nova kuća i novo kupatilo.

Malena kuća Miloševića u Ulici Strahinjića Bana na broju 17 razlikuje se od ostalih u ovom kraju. Polomljene tarabe, nebetonirano dvorište, česma pas Musa i veliki beli mačor.

U neomalterisanoj sobi bez prozora sto, klupa i jedna jedina stolica, rasklimatani krevet i kredenac, nešto aparata. Sve polovno i izbačeno od porodica koje žive u normalnim uslovima.

Mnogo flaša na stolu u kojima se zahvata voda. S jednog kraja sobička na drugi  žica za veš na kojoj vise jorgani, ćebad i dečija garderoba.

Zdravčo i Jasmina su bez posla. Imaju završenu samo osnovnu školu. On je nekada radio građevinske poslove, a sada jedino cepa drva. Radi po čitav dan za hiljadu dinara.

- Svako jutro odlazim u narodnu kuhinju. Daju nam po dve vekne hleba i po četiri kutlače kuvano jelo, a nas je šestoro. Danas imamo pasulj I to je sve.  

Od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, koji zajedno iznose 18.000, platim struju i vodu i kupim brašno.

Zima nas plaši, nemamo dovoljno drva, kuća hladna vlažna bez svetla u sobi mora da gori sijalica po ceo dan.

Deca su željna svega. Razboljevaju se non stop. Imaju bronhitis. Šporet je odavno progoreo, više dimi nego što greje – priča Jasmina o teškom životu svoje porodice.  

Srednjoškolka Anđela i njena mlađa sestra maštaju o svojoj sobi kako bi mogle da im dolaze drugarice, Stefan i Lazar o igračkama i biciklu.

Miloševići ipak sanjaju isti san novu kuću, kupatilo i normalan život.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: