Stigle pare za Istorijski arhiv

Lokalne vesti - Utorak 09.09.2014 - 09:47

Istorijski arhiv „31. Januar“ u Vranju je putem projektnog finanasiranja kod Ministarstva kulture obezbedio sredstva od 1.100.000 dinara za realizaciju tri projekta.

Istorijski arhiv Vranje Istorijski arhiv Vranje

Istorijski arhiv u Vranju postoji od 1962. godine, bavi se čuvanjem arhivske građe i pokriva svih sedam opština Pčinjskog okruga.

Prema rečima nadležnih iz te ustanove u toku je izrada idejnog projekta koji će rešiti problem prostora Arhiva.  

- Jedan projekat tiče se nabavke arhivskih kutija, jer se na taj način štiti arhivska građa koju čuvamao, za taj projekat Ministarstvo je izdvojilo 700.000 dinara.

Drugi projekat je objavljivanje knjige „Znameniti Vranjanci“ Ljubice Zdravković Džonov, dobili smo 150.000 dinara.

Treći projekat je Izložba „Vranjski kraj u Prvom svetskom ratu“  gde smo dobili 250.000 dinara – objašnjava Suzana Petrović,direktorka te ustanove.

Petrovićeva kaže da Arhiv ima odličnu saradnju sa Ministarstvom kulture i da je od 2008. godine do danas  u Arhiv putem projektnog finanasiranja stiglo 6.000.000 dinara.

Sredstva su opredeljena za sređivanje depoa, nabavku arhivskih kutija i polica i objavljivanje publikacija, kažu nadležni.

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: