STIŽE NAPLATA: SMENA direktora u ČETIRI ŠKOLE

Lokalne vesti - Utorak 05.09.2017 - 10:38

Načelnik Školske uprave Leskovac Dragan Mitrović dolazi u utorak u Vranje, povodom najave ministra prosvete Mladena Šarčevića da bi trebalo smeniti direktore četiri škole u Vranju zbog prepisivanja na maloj maturi.

Vraanjske škole na udaru zbog mature FOTO OK Radio Vraanjske škole na udaru zbog mature FOTO OK Radio

Ovu informaciju potvrdila je Zorica Jović, gradska većnica za kulturu i obrazovanje.

Na listi Ministarstva prosvete nalaze se 24 škole u Srbiji, od toga četiri u Vranju, u kojima se otkriveni propusti prilikom polaganja završnog ispita male mature.

Vranjske škole u kojima je bilo neregulrnosti na maturi su osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Radoje Domanović“ i „Branko Radičević“.

Iako u Vranje dolazi načelnik ŠU Leskovoc koja pokriva i Pčinjski okrug,  za sada nema zvaničnih potvrda da će direktori četiri škole u Vranju biti smenjeni, a neki preporuku ministra Šarčevića vide kao neobavezujuću.

Jedna od njih je i većnica Jović, koja preporuku školskim odborima da smene direktore u obrazovnim ustanovama u kojima su uočene nepravilnosti, vidi kao neobavezujuću.

- Svaka preporuka nije automatski obavezujuća. Smatram da se previše osula paljba na jug Srbije.

Generalno, da li je samo direktor odgovoran, u čitavom lancu onih koji su organizovali završni ispit, ili su to svi koji su u tome učestvovali?

Dok ne dobijemo stav ministarstva koji su kriterijumi, na osnovu kojih se došlo do zaključka da je načinjen propust u realizaciji maturskog ispita mi ne možemo ništa da preduzimamo.

Mislim da su lokalna samouprava i direktori morali biti o ovome obavešteni i od školske uprave i od ministarstva, a ne preko medij
a - smatra Jovićeva.

Prema najavama, očekuje se da  se nakon posete Mitrovića Vranju, znaju precizni detalji o tome da li će direktori u četiri vranjske škole biti smenjeni ili ne.

I sam načelnik Školske uprave Mitrović je na tapetu, jer je Šarčević najavio i njegovu smenu, baš zbog sumnji u regularnost završnog ispita na jugu Srbije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: