STIŽE PROLEĆE: Za Uskrs do 20 stepeni

Lokalne vesti - Utorak 17.03.2015 - 08:41

Ove godine proleće u Vranje stiže ranije, sudeći prema temperaturama koje su iznad proseka za ovo doba godine, kažu meteorolozi.

Sunce izmamilo Vranjance na ulice - foto Tatjana Stamenković Sunce izmamilo Vranjance na ulice - foto Tatjana Stamenković

Prognoze pokazuju da će proleće koje kalendarski počinje 23. marta ove godine biti toplije nego što je uobičajeno, uzimajući u obzir prosečne vrednosti temperatura u poslednjih 30 godina.

- Temperature će biti na gornjoj granici proseka, ili malo iznad proseka – kaže Branko Bijelić, meteorolog za dugoročnu prognozu u RHMZ-u.

Za naredne dane očekuje se period promenljivo oblačnog vremena i moguća je kratkotrajna kiša. Biće nešto svežije s tim što bi maksimalne dnevne temperature bile oko 10 stepeni .

- Za dane vikenda toplije s tim što u nedelju uveče očekujemo  naoblačenje sa kišom i ponovo zahlađenje. Početak naredne nedelje sa padavinama  od utorka promenljivo oblačno i suvo.  

U ovom periodu temperature su oko, ili iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine i očekujemo da se tako nastavi i dalje.

Za sada prema našim prognozama ne očekujemo ni poboljšanje ni pogoršanje vremena sa početkom proleća – kaže prognostičar Gordana Marinković Ljuboja iz RHMZ-a.

Prema rečima njenog kolege Bijelića ovo je pravo proleće.

- Sad imate relativno visoke temperature za ovo doba godine  od 12 do 17 stepeni mada će krajem marta biti i slabijih jutarnjih mrazeva. Poslednja nedelja u martu biće promenljiva sa dužim sunčanim intervalima, popodne sa kratkotrajnom kišom.

Temperature posle 24. marta u porastu nešto iznad proseka za ovo doba godine. Od 10. do 13. aprila treba očekivati i temperature oko 20 stepeni – objašnjava Bijelić.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: