STO HILJADA EVRA za javnu rasvetu

Lokalne vesti - Subota 06.05.2017 - 10:44

Vranjske firme „Jugelektro“ i „Elba“ dobile su posao održavanja javne rasvete na teritoriji grada Vranja, vredan 100.000 evra, objavila je Gradska uprava.

Skupo održavanje: Vranjsko šetalište FOTO D. Ristić/OK Radio Skupo održavanje: Vranjsko šetalište FOTO D. Ristić/OK Radio

Ukupna vrednost ugovora je oko 12,5 miliona dinara.

Komisija gradske uprave odbila je drugu zajedničku ponudu jedne niške i jedne beogradske firme, kao neprihvatljivu.

Marjan Stanković, direktor „Parking servisa“, kome je povereno upravljanje sistemom javnog osvetljenja na teritoriji grada, pozdravlja ovakvu odluku.

- Sada ćemo konačno moći da izvođaču radova dajemo naloge za popravku neispravnih svetiljki, na prijave građana koje nam stižu svakodnevno – kaže Stanković.

Prema njegovim tvrdnjama, prihvaćena suma od 100.000 evra je prilično skromna za posao koji je ugovoren.

- Taj posao je ranije išao preko Direkcije i mislim da se za održavanje izdvajalo otprilike devet do 11 miliona dinara na godišnjem nivou.

Posao uključuje zamenu svetiljki i prigušnica, održavanje već dotrajalih stubova, instalacija i trafo stanica.

Na teritoriji grada Vranja, u svim mesnim zajednicama, njih 52, ima oko 7.600 svetiljki i 200 trafo stanica, tako da je to zaista obiman posao
– smatra Stanković.

Ovo bi, kažu stručnjaci, mogla da bude zgodna prilika za još veću uštedu, ukoliko bi se sproveo projekat rekonstrukcije i modernizacije javne rasvete na teritoriji grada.

Projekat je već dugo u pripremi, ali još uvek nije došlo do njegove realizacije zbog usklađivanja sa propisima Evropske unije.

- Ovo je idealan period da Gradska uprava „pogura“ što skorije sprovođenje tog projekta, bilo preko javno – privatnog partnerstva, bilo našim parama.

To bi još više smanjilo troškove održavanja, jer bi te nove jeftine svetiljke, osim što štede energiju, bile u garantnom roku i ne bi pregorevale neko vreme po postavljanju
– ocenjuje Marjan Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: