Stop vršnjačkom nasilju

Lokalne vesti - Četvrtak 23.10.2014 - 13:39

Vranje - U PU Vranje u četvrtak je održana prezentacija projekta „Stop vršnjačkom nasilju “.

akcija Stop vrsnjackom nasilju u Vranju akcija Stop vrsnjackom nasilju u Vranju

Vršnjačko nasilje smanjuje se iz godine u godinu pokazuju statistike.

U školskoj 2013-2014. godini na području Grada Vranja zabeležena su samo četiri prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru.

Saša Stamenković, zamenik komandira policijske ispostave u Vranju kaže da je prva aktivnost u okviru projekta „Stop vršnjačkom  nasilju “ sastanak tima za njegovu realizaciju.

- To su naši partneri koji će nam pomagati pri realizaciji samog projekta, nakon toga biće organizovana predavanja učenicima osnovnih škola u Vranju i Vranjskoj Banji.

Ovo je jedan vid približavanja građana našim projektima i radu policije – kaže Stamenković.

On je kazao da su najčešći oblici nasilja koje se ispoljava među vršnjacima svađe, tuče i prepirke. Vršnjačko nasilje prema rečima nadležnih učestalije u osnovnim nego u srednjim školama.

Iz tog razloga je PU  kao ciljnu grupu projekta uzela je i učenike sedmog razreda.   

Vujica Stošić, zamenik načelnika PU rekao je da je pomenuti projekt pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova uz logističku podršku OEBS-a.

On je kazao da je do sada  preduzeto niz aktivnosti na edukaciji policijskih službenika koji će učestvovati u realizaciji projekta.

- Na osnovu toga je usvojen akcioni plan “Stop vršnjačkom nasilju”.

Prvenstveno je sada bitno uraditi jednu kvalitetnu analizu u ovoj oblasti, kada je problem vršnjačkog nasilja prisutan, napraviti procenu bezbednosne situacije i na bazi toga odraditi planske aktivnosti – kazao je Stošić.

Realizacija projekta trajaće naredna tri meseca.

Prezentaciji su osim pripadnika PU Vranje prisustvovali, direktori škola, psiholozi predstavnici državnih institucija i lokalne samouprave, svi releventni faktori koji će biti uključeni u rešavanje problema vršnjačkog nasilja, čulo se na skupu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: