STOP za širenje Telekoma po Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 14.07.2016 - 10:38

Sekreterijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine u Vranju odbio je zahtev “Telekoma Srbija” za postavljanjem bazne stanice na objektu robne kuće “New Shanghai” u ulici Partizanski put.

Bivša robna kuća SIMPA, nepogodna za bazu Telekoma; Foto: D. Ristić/OK Radio Bivša robna kuća SIMPA, nepogodna za bazu Telekoma; Foto: D. Ristić/OK Radio

Operater ,,Telekom Srbija" podneo je zahtev Sekretarijatu za izgradnju radio bazne stanice ,,VRU52 Partizanski put (Delhaize) UMTS", čija je realizacija planirana na objektu robne kuće ,,New Shanghai".

Načelnik Sekretarijata Boban Antanasijević kaže da je ova služba, nakon analize podnetog zahteva i dostavljene dokumentacije odbila da da odobrenje “Telekomu”.

- Sekretarijat je imao u vidu specifičnost lokacije jer se predviđena mesto nalazi u zoni povećane osetljivosti.


Tu se nalaze škola, predškolska ustanova i dečija igrališta, kao i stambena zona, gde ljudi borave 24 časa dnevno – pojašnjava Antanasijević.

Pozivajući se na preporuke Svetske zdravstvene organizacije, Sekretarijat je ocenio da je izgradnja i upotreba ovakve baze nije prihvatljiva na predmetnoj lokaciji.

Svako nepotrebno izlaganje nejonizujućim zračenjima nije dozvoljeno u skladu sa Zakonom o zaštiti od nejonizujućih zračenja.

Takođe je odbijen i zahtev za proširenje postojeće lokacije radio-bazne stanice ,,Sportska hala Vranje".
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: