Štrajk glađu u "Jumku"

Lokalne vesti - Sreda 16.04.2014 - 13:18

Radnici “Jumka“ iz Vranja već drugi dan štrajkuju u upravnoj zgradi kompanije, a predstavnici Samostalnog i sindikata ASNS stupili su u sredu ujutru u štrajk glađu.

Kako su saopštili, gladovanje će otpočeti još stotinak radnika fabrike do dolaska mandatara buduće Vlade Aleksandra Vučića.

Predsednica ASNS Snežana Veličković 14. aprila dobila je od rukovodsva „Jumka“ u ostavci rešenje o suspenziji na tri dana zbog, kako je obrazloženo, „zloupotrebe prava na štrajk, sprečavanje zaposlenih da rade, ugrožavanje imovine veće vrednosti i dovođenje u opasnost zaposlene“.

Dan nakon toga, Veličkovićeva je dobila upozorenje o mogućnsti prekida radnog odnosa koje je potpisao direktor u ostavci Zoran Stošić.

– Nećemo dozvoliti da Snežana Veličković dobije otkaz. U utorak smo ceo dan proveli u upravnoj zgradi kompanije, a do stotinak radnika je i noć provela u prostorijama zgrade.

Štrajk se nastavlja do dolaska Aleksandra Vučića ili ministra Igora Mirovića.

U sredu su Snežana Veličković i predsednik Samostalnog sindikata Slađan Mitić otpočeli štrajk glađu, a pridružiće im se još oko sto radnika.
I ovoga puta smo rešeni da celu stvar isteramo do kraja, makar agonija trajala i tri meseca – kaže Momir Stošić, zamenik predsednika ASNS u „Jumku“.

Inače, novinarskim ekipama zabranjen je ulazak u upravnu zgradu, čak radnici obezbeđenja po nalogu predsednika Nadzornog odbora Branislava Popovića predstavnike medija nisu pustili ni do rukovodstva Biznis inkubator centra koji se nalazi u istoj zgradi.

Kako su saopštili niko bez najave i pisanog odobrenja ne može da uđe u upravnu zgradu „Jumka“, a isto važi i za radnike te fabrike koji „nelegalno borave u prostorijama zgrade“.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: