Štrajk prosvete: Tehnička u Hanu BEZ NASTAVE, u Vranju DELIMIČNA obustava

Lokalne vesti - Sreda 27.09.2017 - 12:21

Tehnička škola u Vladičinom Hanu potpuno će obustaviti rad u četvrtak, dok će u nekoliko škola u Vranju štrajkovati članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), saznaje OK Radio.

U Tehničkoj školi u Hanu u četvrtak neće biti nastave FOTO: S: Tasić/OK Radio U Tehničkoj školi u Hanu u četvrtak neće biti nastave FOTO: S: Tasić/OK Radio

Štrajk se organizuje sinhronizovano sa protestom ispred Vlade Srbije, koji su zakazali sindikalci u prosveti, podržani kolegama iz drugih grana zaposlenih u javnom sektoru.

Povod za protest i štrajk je Zakon o zaposlenim u javnim službama, kojim se, prema tvrdnjama sindikalaca, dovodi u pitanje postojeća prava kao što su jubilarne nagrade i naknada putnih troškova.

Kolektiv Tehničke škole u Vladičinom Hanu, koji većinski čine članovi USPRS, odlučio je da se potpuno obustavi nastava, otkriva za OK Radio Dušan Mladenović, predsednik vranjske podružnice ovog sindikata.

- U Vranju će nastavu obustaviti naši članovi u Tehničkoj školi i O.Š. „Radoje Domanović“, dok će ostalo nastavno osoblje časove držati normalno.

Očekujemo da se štrajku priključe kolege iz još nekih škola na teritoriji grada
– kaže Mladenović.

Istovremeno, nekoliko desetina prosvetara iz Vranja će u četvrtak, organizovano, jednim autobusom krenuti put Beograda na protest ispred Vlade Srbije.

Prema nekim najavama, Ministarstvo prosvete će svima koji tog dana ne održe nastavu, obračunati jednu dnevnicu manje.

- U redu, ostaćemo bez dnevnice i spremni smo na to, ali sa druge strane, ukoliko se to desi, neki predmeti će imati manji fond časova od propisanog, pa će školska godina biti neregularna.

Prilikom prošlog štrajka, ministarstvo nam je skinulo jednu dnevnicu, pa je onda moralo da je vraća nakon što su ti časovi naknadno odrađeni
– kaže Mladenović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: