Štrajk radnika koji grade "Geox"

Lokalne vesti - Petak 20.03.2015 - 17:13

Radnici građevinske firme „Kocić“ iz Beograda koji rade na izgradnji fabrike obuće „Geoks“ u Vranju stupili su u petak ujutru u štrajk.

Firma Firma

Radnici odbijaju da rade jer im nisu isplaćene zarade za januar i februar, a kako kažu, malo je izgleda da će biti isplaćene i za mart. Oni su odbili doručak u petak i nisu palili mašine.

– Već tri meseca nismo primili ni jedan dinar, a od nas se traži da uredno dolazimo na posao i da ne zaostajemo sa radovima.

Svi radnici koji rade na izgradnji fabrike „Geoks“ u Industrijskoj zoni Bunuševac u petak su odbili posao i doručak i nećemo odustati dok nam se ne isplati ono što smo pošteno zaradili.

Mi od ovoga izdržavamo porodice i da radimo bez plate ne pada nam na pamet više – kaže jedan od radnika na gradilištu.

Nikola Kocić iz firme „Kocić“ koja je izvođač radva kaže da ne zna o čemu se radi.

– Ne znam o čemu pričate i kakav štrajk pominjete. Koliko znam sve funkcioniše kako treba, a na temu plata ne bih komentarisao.

Ako mi bude trebala vaša asistencija, ja ću Vam se obratiti – rekao je Kocić.

Marta prošle godine u Industrijskoj zoni Bunuševac počela izgradnja fabrike obuće „Geoks“. Početak radova svečano je obeležio tadašnji premijer Ivica Dačić.

Vlada Srbije je kompaniju "Geox" za izgradnju i otvaranje fabrike u Vranju subvencionisala sa 11.250.000 evra, a Gradu Vranju je dala 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u Slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: