Štrajk upozorenja u Fondu PIO

Lokalne vesti - Petak 28.03.2014 - 11:52

Zaposleni u filijali Fonda za penzijsko - invalidsko osiguranje u Vranju stupili su u jednočasovni štrajk upozorenja, zbog namere poslodavca da im smanji plate za po 30 odsto.

Sedište PIO Fonda u Vranju Sedište PIO Fonda u Vranju

Po preporuci Državne revizorske institucije, obračun novog iznosa plata otpočeo je 21. marta ove godine.

Odbor Sindikata zaposlenih u Fondu PIO uputio je zahtev nadležnim institucijama  za izmenu Uredbe o koeficijentima za obračun plata zaposlenih u javnim službama, kako bi se plate održale na nivou od februara  2014. godine.

U saopštenju sindikalista ističe se da su zaposleni svesni ekonomske situacije u zemlji, kao i to da ne traže povećanje plata na dodatna sredstva iz bužeta, već da se postojeće plate održe na nivou pre primene preporuke Državne revizorske institucije.

Kako tvrde vranjski sindikalci Fonda PIO, u ovom instituciji obim posla je uvećan, a broj zaposlenih ostao je isti od početka 2010. godine.

Po njihovoj računici, država ih sada kažnjava  zato što su više i bolje radili!

Prema najavama zaposlenih u Fondu PIO, ukoliko im se plate ne vrate na nivo od pre smanjenja, oni će stupiti u generalni štrajk.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: