STRAŠNI PIR PASA LUTALICA: Ko je kriv za pomor ptica u Vranju?

Lokalne vesti - Sreda 06.04.2016 - 01:08

Iako gradski funkcioneri tvrde da je pomor skupocenih ptica u odgajalištu Nenada Ordića iz Vranja izvršio čopor odbeglih pasa iz azila koji je u nadležnosti Veterinarske stanice, policija je utvrdila da se radi o psima lutalicama.

Psi iza sebe ostavili jeziv prizor; Foto: Facebook/Nenad Ordić Psi iza sebe ostavili jeziv prizor; Foto: Facebook/Nenad Ordić

Rano ujutro u ponedeljak, čopor pasa je upao u privatni mini zoo-vrt Nenada Ordića, kod poligona u Vranju i masakrirao blizu 60 primeraka ukrasnih ptica, koje je ovaj ljubitelj uzgajivao godinama unazad.

I pored solidnog obezbeđenja i čak video nadzora, čopor podivljalih pasa je uspeo da provali zaštitnu ogradu i pokolje vredne primerke ptica, među kojima su papagaji, razne vrste fazana izložbenih rasa, mandarinke i mnoge druge.

Šteta se procenjuje na više hiljada evra, ali je trenutno nejasno ko će morati da je nadoknadi.

Direktor "Komrada" Dejan Ilić je saopštio podatak da gradske službe imaju informaciju da je neko namerno napravio otvor u zaštitnoj ogradi u azilu za napuštene pse u Davidovcu i da su psi odatle krenuli u krvavi pir.

- "Komrad" je zadužen za hvatanje pasa lutalica, a od trenutka predaje azilu uz prisustvo zoo inspektora, prelaze u nadležnost Veterinarske stanice, sa kojom Grad ima ugovor.

Grad izdvaja sredstva za zbrinjavanje pasa i ljudi iz Veterinarske stanice moraju da se staraju o psima, tako da Grad sigurno neće platiti ovu štetu
– rekao je Ilić.

Direktor Vetrinarske stanice Dušan Veličković je u utorak bio na intervenciji na terenu i nije bio dostupan za komentar, dok šef Veterinarske stanice Nenad Janjić nije bio upoznat sa slučajem i nije želeo da ga komentariše.

U međuvremenu, iz Policijske uprave Vranje su potvrdili da je njihova ekipa izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

- Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju i ustanovljeno je da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti – rekli su OK Radiju iz PU Vranje.

Istovremeno, utvrđeno je da su štetu napravili psi lutalice, a ne psi iz azila.

To je za OK Radio potvrdio i sam Nenad Ordić, dodavši i da je čopor pasa koji je masakrirao njegovo dragoceno jato i ranije viđao u kraju blizu gradskog poligona.

Ordiću sada ostaje da podigne privatnu tužbu za naknadu štete.

On je, međutim, još u šoku i nije doneo odluku koje će korake preduzeti.

Naknada štete je pod znakom pitanja i čak iako uspe da je naplati, teško da će mu nadomestiti sav trud i ljubav koju je tokom dve godine uzgajanja uložio u svoj mini  zoo-vrt.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: