STRUČNA PRAKSA: Na jedno mesto pet kandidata!

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.05.2015 - 10:15

Preko 700 pripravnika iz Vranja konkurisalo je za program stručne prakse koji realizuje grad, što je pet puta više od predviđenog broja.

Teška nezaposlenost hara Vranjem Teška nezaposlenost hara Vranjem

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada za 2015. godinu predviđeno je da stručna praksa obuhvati 120 ljudi, a za tu namenu iz budžeta je  izdvojeno 27, 8 miliona dinara.

Većnik Perica Janković kaže da je na konkurs za stručnu praksu stiglo 700 prijava pripravnika, a da je pre toga otvoreno i 120 zahteva poslodavaca za angažovanje visokoškolaca.

Prema njegovim rečima zbog ogromnog interesovanaja nakon rebalansa budžeta u septembru grad planira još jedan konkurs za pripravnike kojim će biti obuhvaćeno od 250 do 300 lica.

- Proverili smo validnost dokumentacije. Sada će uslediti  selekcija prijava pripravnika sa višim i sa visokim obrazovanjem - kaže Janković, uz napomenu da bi realizacija stručne prakse trebala da počne u maju.

Tokom trajanja stručne prakse grad Vranje uplaćuje poslodavcu za isplatu angažovanih od 18 do 20.000 dinara, u zavisnosti od stepena obrazovanja, zatim poreze i doprinose i troškove polaganja stručnog ispita.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: