Stručna praksa počinje u junu

Lokalne vesti - Sreda 20.05.2015 - 10:58

Realizacija programa stručne prakse u Vranju počinje u junu, najavili su nadležni.

Pripravnici na jednom od skupova u gradu FOTO T. Stamenković Pripravnici na jednom od skupova u gradu FOTO T. Stamenković

Za ovaj posao prijavillo se oko 800 pripravnika, što je pet puta više od predviđenog broja, među njima je najviše ekonomista.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada za 2015. godinu predviđeno je da stručna praksa obuhvati 120 ljudi, a za tu namenu iz budžeta je izdvojeno 27,8 miliona dinara.

- Komisija je otvorila sve zahteve pripravnika, bilo ih je oko 800, ali je validnost  dokumentacije utvrđena kod 700 zahteva. Pre toga otvoreno je i 120 zahteva poslodavaca za angažovanje visokoškolaca.

Moja procena je da bi  početkom juna pripravnici trebalo da počnu da rade  – kaže većnik Perica Janković .

Pre  toga će biti upriličeno potpisivanje ugovora između pripravnika, poslodavaca i grada.

Janković kaže da će programom stručne prakse biti obuhvaćeno 20 odsto mladih ljudi sa višim i 80 odsto sa visokim obrazovanjem, a u skladu sa potrebama poslodavaca.  

Prema njegovim rečima neki od poslodavaca imaju po pet i više zahteva za pripravnike različitih profila zanimanja.

Janković kaže da zbog ogromnog interesovanja nakon rebalansa budžeta u septembru grad planira još jedan konkurs za pripravnike kojim će biti obuhvaćeno od 250 do 300 lica.

Tokom trajanja stručne prakse grad Vranje uplaćuje poslodavcu za isplatu angažovanih od 18 do 20.000 dinara, u zavisnosti od stepena obrazovanja, zatim poreze i doprinose i troškove polaganja stručnog ispita.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: