STRUČNA PRAKSA za 23 kandidata

Lokalne vesti - Četvrtak 19.01.2017 - 14:42

Gradsko Veće Vranja usvojilo je odluke koje se odnose na podsticaj zapošljavanja, kao i projekte iz oblasti kulture i finansiranja udruženja građana, a za koje je budžetom planirano preko 32 milion dinara.

Gradsko veće donelo niz odluka FOTO vranje.org.rs Gradsko veće donelo niz odluka FOTO vranje.org.rs

Portparol GV Zorica Jović navodi da je usvojen i Lokani plan zapošljavanja za ovu godinu, koji podrazumeva niz aktivnosti, a za koje je iz budžeta planirano 26, 5 miliona dinara.

 

- U okviru tog plana su predviđene subvencije za samozapošljavanje, stručnu praksu za 23 lica u trajanju od 12 meseci, obuku za potrebe poznatog poslodavca i javni radovi za 138 lica u trajanju od tri do šest meseci.

 

Razmatran je tekst konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja građana u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za prvih šest meseci, a za ove potrebe predviđeno je 5,7 miliona dinara - navodi Jovićeva.

 

Takođe, na sednici su usvojeni i pravilnici o radu komisija i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti kulture i umetnosti, koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: