Sud presudio: Stojančić NIJE KRIV za nenamensko trošenje budžeta

Lokalne vesti - Utorak 26.09.2017 - 10:14

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Vranju, bivši gradski većnik za socijalna pitanja Branimir Stojančić (SPS) oslobođen je optužbe za nenamensko trošenje budžetskih sredstava, potvrđeno je OK Radiju.

Proces protiv Stojančića se vodi skoro dve godine FOTO: OK Radio Proces protiv Stojančića se vodi skoro dve godine FOTO: OK Radio

Presuda je objavljena u ponedeljak, ali pisani otpravak još uvek nije dostavljen, kaže za OK Radio portparolka Osnovnog suda Aleksandra Tošić Arsić.

- To treba da se uradi u roku od 30 do 60 dana, nakon čega teče žalbeni rok od osam dana, nakon čega će o žalbi odlučivati Viši sud u Vranju – rekla je Tošić Arsić.

Proces se vodi skoro dve godine po optužnici tužilaštva za nenamensko trošenje budžetskih sredstava prilikom isplate novčanih davanja za 2013. i 2014. godinu.

U prvom veštačenju je nađeno da je Stojančić stvorio neplanirane obaveze u budžetu, pogrešno isplaćujući naknade za radno angažovanje.

Međutim, narednim veštačenjima je, na osnovu eksterne revizije završnog računa budžeta grada Vranja za 2013. i 2014. godinu, ustanovljeno da nije utvrđena nepravilnost vezana za sporna novčana davanja.

- Nisam mogao da opteretim budžet grada Vranja na sumu od tri miliona, ako je 2013. godine za socijalna davanja bilo predviđeno 30, a potrošeno 16 miliona.

Isto važi i za 2014. godinu, kada je predviđeno 45 miliona, a isplaćeno oko 20, dok su sporna davanja iznosila 4,5 miliona dinara
– izjavio je ranije Stojančić.

Protiv Branimira Stojančića je, inače, za njegovog mandata, podignuto blizu 1.500 prijava Osnovnom i Višem sudu u Vranju.

Od toga, četiri su prosleđene istražnim organima, a podignuta je samo jedna optužnica u pomenutom procesu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: