Sudbina radnika DIREKCIJE i dalje MISTERIJA

Lokalne vesti - Subota 21.01.2017 - 11:37

Još uvek se ne zna da li će svi radnici Direkcije za izgradnju Vranja biti upošljeni Gradskoj upravi i javnim preduzećima, kao što je više puta bilo najavljivano, ili će deo njih ipak ostati bez posla.

Radnici u Gradskoj upravi ili ? FOTO D. Ristić/OK Radio Radnici u Gradskoj upravi ili ? FOTO D. Ristić/OK Radio

Očito je da ova kompleksna tema predstavlja delimičnu nepoznanicu čak i za aktere ove, kako rekoše, tužne priče.

U vreme kada su se pravili planovi za usklađivanje rada ovdašnjih javnih preduzeća sa novim zakonskim rešenjima naglašavano je da, bez obzira na konačno rešenje, nijedan od radnika neće ostati bez posla, bez obzira što su Skijalište i Direkcija likvidirani.

I dok će radnici Skijališta, po svemu sudeći, biti udomljeni u kompletnom sastavu u Turističkoj organizaciji, sudbina radnika Direkcije je i dalje neizvesna.

Deset njih koji se bavio održavanjem puteva preuzet je od „Vodovoda“, potvrdio je OK Radiju izvršni direktor ovog preduzeća Božidar Đorđević.

Gro radnika je trebalo da pređe u novoformirano preduzeće „Parking servis“, a još jedan deo u Gradsku upravu.


Međutim, očigledno je da uredba Vlade o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru predstavlja ozbiljnu kočnicu u ostvarenju ovog plana.

Neka informacije govore da je dozvoljena maksimalna kvota već popunjena novozaposlenima, pa će zbog toga ispaštati radnici Direkcije.

OK Radio je već pisao o sumnjama ovdašnjih demokrata i socijalista da su njihovi članovi nepoželjni u novoj podeli karata.

Bivši direktor Direkcije Dragan Stojković kaže da nema relevantne informacije o najnovijim dešavanjima sa radnicima preduzeća u likvidaciji.

- To je jedna tužna priča u kojoj vlada mrak, jer jednostavno nema informacija.

Znam da se neki radnici drže na „uzdi“, jer se još uvek ne zna da li biti negde primljeni ili ne.

Mnogo je i urgencija i drugih zakulisnih radnji, ne postoji odgovorno lice, tako da vlada opšti haos, a kako sam čuo i nekadašnje prostorije su takođe u haotičnom stanju
– kaže Stojković.

Iako predstavnici sadašnje vlasti negiraju da je bilo nedavnog zapošljavanja u javnom sektoru, brojke ipak ne govore drugačije.

Direktor „Parking servisa“ Marjan Stanković kaže da mu je iz Gradske uprave stigla brojka od 32 radnika koje ovo preduzeće može da zaposli na neodređeno vreme, iako je trebalo da ih bude 39.

- Ranije se zapošljavalo mimo uredbe o maksimalnom broju zaposlenih, pa kako se to vremenom otkrivalo, tako se smanjivao i broj onih koji mogu da ostanu u radnom odnosu.

Ipak, gledaćemo da od 1. februara još desetak radnika Direkcije zaposlimo na određeno vreme, jer na toliko po zakonu imamo pravo.

Tako nam je signalizirano iz Gradske uprave, pa iako su oni u Direkciji bili u stalnom radnom odnosu, ni krivi ni dužni su se našli u takvoj situaciji
– objašnjava Stanković.

Sve činjenice govore u prilog tome da je sudbina pojedinih radnika Direkcije još uvek nepoznata, a načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, koji bi trebalo da bude najupućeniji u ovu problematiku, nije bio dostupan za komentar.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: