Sudije i izvršitelji DEVET SUDOVA u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 21.09.2017 - 11:06

U Osnovnom sudu u Vranju je u petak otvorena dvodnevna interaktivna radionica pod nazivom „Razmena dobre prakse izvršnih odeljenja“, u kojoj učestvuju predstavnici devet Osnovnih sudova sa teritorije Srbije.

Razgovara se o modelima za saradnju FOTO: D. Ristić/OK Radio Razgovara se o modelima za saradnju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Radionica je deo projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“ koji finansira Evropska unija.

Radionica okuplja predsednike sudova, sudije i sudsko osoblje iz Osnovnih sudova u Leskovcu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Čačku, Užicu i Novom Sadu.

Učesnici radionice će predstaviti sprovedene mere i rezultate ostvarene u 2017. godini, posetiti službe izvršnog odeljenja Osnovnog suda u Vranju, razmeniti iskustva i razgovarati o modelima za saradnju.

Ovo je treća po redu radionica u okviru ovog projekta, i ujedno i najmasovnija, kaže predsednik Osnovnog suda u Vranju Stojadin Stanković.

- Rezultati govore da je broj izvršnih predmeta, preko ovih aktivnosti, smanjen za polovinu.

Osnovni sud u Vranju je, zaključno sa 30. junom ove godine, broj ovih predmeta sa 35.000 uspeo da smanji na oko 15.500, što je smanjenje za oko 55 odsto u odnosu na prethodni period.

Ova radionica je prilika da razmenimo iskustva kako bi bili još efikasniji
– rekao je Stanković.

Osnovni sud u Vranju je jedan od tridesetak pravosudnih institucija u Srbiji koji već dve godine učestvuje u projektu „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“, koji daje pozitivne rezultate.

- Pomoć Evropske unije je u organizacionom, ali i finansijskom pogledu, jer jedan broj radnika je ušao u finansiranje putem ovog projekta, čija iskustva koriste i svi ostali sudovi u Srbiji.

Dobro je poznato da je najveći problem u našem pravosuđu nerešavanje izvršnih predmeta, kojih je bilo oko dva miliona, što je značajno smanjeno sprovođenjem ovog programa
– navodi Stojadin Stanković.

Smanjivanje broja starih predmeta jedan je od ključnih prioriteta iz Akcionog plana Republike Srbije za poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: