Sukobi oko Slobodne zone

Lokalne vesti - Sreda 26.03.2014 - 02:00

Dok se u privrednom društvu „Slobodna zona“ u Vranju više se ne zna ni ko koga zapošljava, a ko se kome politički sveti, radnici tog društva od decembra ne primaju platu.

Ilustracija Ilustracija

Koliko se moglo razumeti, po sredi je i politička osveta, ali i kršenje odluka Grada.

Prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića, u privrednom društvu „Slobodna zona“ bez njegove saglasnosti decembra prošle godine je umesto pet, zaposleno šest novih radnika, a taj šesti je ne sasvim slučajno Dragan Janjić, potpredsednik GrO URS u Vranju.

– Dao sam saglasnost za zaposlenje pet radnika, ali je posao dobio i šesti Dragan Janjić.

Ja to potpisao nisam, niti ću, a oni ako imaju sopstvena sredstva neka isplaćuju plate.

Neću da tolerišem javašluk ni u kojoj organizaciji, preduzeću, ustanovi ili društvu koje se finansira iz gradskog budžeta – kaže gradonačelnik Antić.

Sa druge strane, direktor „Slobodne zone“ Ivan Stojković, inače stranački kolega Dragana Janjića, kaže da u tom privrednom društvu nema nikakvih problema i da se zarade redovno isplaćuju.

– Kada su svi primili plate, primio je i Janjić. Na pitanje da li imamo višak zaposlenih moj odgovor je da zavisi ko kako gleda.

Ja kažem da nemamo. Šta se podrazumeva pod viškom zaposlenih pitajte tog što vam je rekao da ih ima u „Slobodnoj zoni“ – kazao je Stojković, za čiju smenu je rukovodstvo grada dalo predlog nadzornom odboru „Slobodne zone“ na razmatranje.

I dok direktor Stojković tvrdi da u „Slobodnoj zoni“ nema nikakvih problema sa viškom zaposlenih i isplatom zarada, Dragan Janjić, reklo bi se „kamen spoticanja“ u celoj priči kaže da svi radnici od decembra dinara nisu videli.

– Poslednja plata koju smo primili je prvi deo decembarske. Od tada do danas ni jedan dinar nije isplaćen radnicima „Slobodne zone“.

To je čist politički revanšizam prema meni i stranci kojoj pripadam. Zbog toga, odnosno zbog mene sada celo društvo ispašta – kaže Janjić.

Inače, on je 5. decembra prošle godine zaposlen u privrednom društvu „Slobodna zona“ na neodređeno vreme.

To upošljavanje pred samu zabranu prijema novih radnika u javnom sektoru nadležni u društvu pravdaju činjenicom da je Janja u „Slobodnoj zoni“ bio od njenog osnivanja, direktno ili indirektno.

Kako kažu, URS i lider te stranke Mlađan Dinkić došli su do ideje otvaranja tog privrednog društva, u vreme kada je Janjić bio na mestu pomoćnika gradonačelnika Vranja za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj.

Aleksandar Aca Stojković     
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: