Sumnjivo obijanje prostorija! (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.03.2015 - 13:50

Prostorije udruženja „Za naše Vranje“ obijene su i demolirane u noći između nedelje i ponedeljka.

kancelarije udruzenja Za nase Vranje u Vranju-foto: A. Stojkovic kancelarije udruzenja Za nase Vranje u Vranju-foto: A. Stojkovic

Šteta koja je pričinjena iznosi više od 40.000 dinara.

Policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku. – Provalnici su odneli računar, televizor, pojačalo i još neke sitnice.


Kako sam maločas obavešten od strane policije, televizor je pronađen na izlazu iz BID zone. Verovatno lopovi nisu mogli da ga nose, pa su ga bacili sa trećeg sprata.

Dakle, pronađen je u komadima.

Računajući staklo i pokradene stvari, šteta prelazi 40.000 dinara. Ja se samo nadam da je motiv ovog razbijanja materijalne prirode, ali me zbunjuje to što su stakla skroz polupana na sve strane.

Lopovi kad obijaju, oni razbiju najmanji deo, koliko im je potrebno da uđu u lokal – kaže član UO udruženja Dušan Mladenović.

Prema njegovim rečima, obijanjei uništavanje prostorija udruženja „Za naše Vranje“ dešava se prvi put i niko tokom noći ništa nije čuo.

U kancelarijama je izvršena opšta premetačina, a kako kažu u udruženju, najveća šteta je to što je ukraden kompjuter u kome su smešteni skoro svi podaci i dokumenti o radu udruženja.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Gradski odbor SDS u Vranju i saopštio da je obijanje prostorija udruženja „Za naše Vranje“ napad na udruženje koje svima treba da bude primer. Predsednik GrO SDS Igor Andonov kaže da se nada da obijanje nema političku pozadinu.

– Naša stranka veoma je bliska sa udruženjem „Za naše Vranje“ i šokirala nas je informacija da su prostorije te organizacije potpuno demolirane.

Ja se iskreno nadam da razlog obijanja prostorija jednog uglednog udruženja koje zaista radi na način koji bi trebalo da posluži kao primer ostalim udruženjima, nema političku pozadinu.

Oni treba da budu uzor ne samo udruženjima, već i političkim partijama u gradu. Ukoliko je demoliranje kancelarije sa političkom pozadinom, onda imamo veliki strah od promena koje će se neminovno dogoditi u Vranju. Osuđujem bilo kakav vid nasilja, a ovo jeste nasilje nad celom organizacijom jednog udruženja – kaže Andonov.

On od nadležnih organa traži hitnu istragu i pronalaženje, kako je kazao, „divljačke organizacije ili pojedinca“ koji je u noći između nedelje i ponedeljka razbio i opelješio kancelarije udruženja „Za naše Vranje“ u BID zoni.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

              
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: