ŠUMSKO: Sigurna kuća za vranjske naprednjake

Lokalne vesti - Četvrtak 21.01.2016 - 12:24

Iako se SNS krajem prošle godine hvalio rezultatima rada njihovog direktora Šumskog gazdinstva u Vranju, naprednjaci su i ovo javno preduzeće iskoristili za zapošljavanje i unapređenje svojih zaslužnih kadrova.

Naprednjaci osvajaju Šumsko. Foto: OK Radio Naprednjaci osvajaju Šumsko. Foto: OK Radio

Prema informacijama potvrđenim OK Radiju, u Šumskom je zaposlen Dušan Aritonović, jedan od potpredsednika GrO SNS-a, dok je Dalibor Dimitrijević, član SNS-a i dugogodišnji radnik ŠG Vranje, postavljen za finansijskog direktora.

Pravni poslovi za neke predmete u Šumskom, povereni su advokatu Miroslavu Nešiću, predsedniku Saveta za pravna pitanja vranjskih naprednjaka, i to uz ovlašćenje iz  “Srbijašuma”  u Beogradu.
    
Aritonović je dobio radno mesto na poslovima samostalnog referenta za pravne poslove i to 21. decembra, samo četiri dana pre nego što će SNS održati konferenciju za novinare i javno pohvaliti direktora Dejana Jovanovića, uz to tvrdeći da Jovanovića zaposleni ne podnose, pa su mu neosnovanao podneli čak 30 krivičnih prijava.

Dalibor Dimitrijević biva postavljen za finansijskog direktora, gotovo u istom periodu kad i Aritonović dolazi u Šumsko.

Direktor Šumskog gazdinstva u Vranju Dejan Jovanović, službeno je odsutan, i nije u mogućnosti da daje izjave.

Dušan Aritonović je u izjavi za OK Radio potvrdio da je počeo da radi u Šumskom na pomenutim poslovima, nakon što se javio na konkurs.

- Čovek koji je pre mene radio na tim poslovima, otišao je u penziju, tako da sam se javio za to radno mesto.

Zaključen mi je ugovor o radu sa Generalnom direkcijom u Beogradu i direktorom Predragom Aleksićem.  

Bio sam na razgovoru sa njim i nakon toga sam dobio ugovor na godinu dana. Angažovan sam na poslovima zastupanja Šumskog  pred sudovima u predmetima, kojih imamo mnogo
- kaže Aritonović.
 
Dalibor Dimitrijević kaže da je njegovo postavljenje na mesto direktora finansija iznuđeno rešenje, i da nema  veze sa njegovim stranačkim angažovanjem.

- To radno mesto je bilo upražnjeno duže vreme. Tu je nekada radila kolegenica iz Leskovca.  Zbog njenih dodatnih angažovanja, radno mesto je ostalo upražnjeno.

Nekim ljudima je bila pružena šansa da rade na tom  mestu, ali nisu ispunili očekivanja Direkcije da rade na mestu rukovodioca  finansijske službe.

Do sada sam radio kao službenik za javne nabavke. Silom prilika, meni je stigao nalog iz Beograda, da obavljam ujedno i funkciju rukovodioca finansijske službe, pored angažovanja u javnim nabavkama
- kaže Dimitrijević.

On dodaje i da je ovakvim imenovanjem dobio dodatne obaveze i posao, ali da mu je plata ostala ista, kao kad je samo obavljao poslove službenika za javne nabavke.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: