SUP pozvao javni servis da bude profesionalniji

Lokalne vesti - Utorak 08.04.2014 - 13:29

Sindikat ujedinjene policije u Vranju pozvao je uredništvo regionalne RTV na profesionalnost prilikom izveštavanja građana o problemima između tog sindikata i načelnika policije.

Štand SUP-a u centru grada Štand SUP-a u centru grada

Kako je saopšteno, „RTV bi u skladu sa Kodeksom novinara trebalo da informiše građane i time dokaže da radi u njihovom interesu, a ne određene interesne grupe“.

– Nedavno je načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović sazvao konferenciju za novinare i tom prilikom izneo niz neistina sa ciljem obmane kako građana grada, tako i Srbije.

Na konferenciji načelnik PU Velinović i njegov prvi saradnik zamenik komandira policijske ispostave Vranje Marjan Petrović grčevito su se borili protiv volje građana koji su iskazali nepoverenje i želju za njegovo razrešenje.

Cilj sprege poslodavca i sindikalca je da se umanji volja građana iskazana putem potpisivanja peticije za razrešenje načelnika Velinovića.

Tom prilikom kao odbranu koristili su neistinite i netačne statističke podatke kojim se obmanjuju građani kako bi se neistinitim podacima predstavila slika najbolje policijske uprave u Srbiji – stoji u saopštenju sindikata.

U dopisu se dodaje da članovi Sindikata ujedinjene policije ne misle da je vranjska policija među najefikasnijim u Srbiji, jer pokriva grad u kome je zapaljeno više od 20 vozila i objekata, grad u kome su napadani i tučeni politički funkcioneri, ubijeni policajci, a počinioci nisu privedeni i procesuirani.

- Posebno nas iritira činjenica da je ovaj “duet“ u javnosti plasirao neistine i uvrede na račun predsedavajućeg Saveta sindikata ujedinjene policije Zorana Petrovića, predstavljajući ga kao “neradnog i nedisciplinovanog“ – saopšteno je iz sindikata.

Inače, u sredu od 10 sati u prostorijama PU u Vranju, biće održana javna rasprava u disciplinskom postupku koji se vodi protiv predsednika Zorana Petrovića.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: