SURDULICA: 3,2 miliona za najbolje đake

Lokalne vesti - Utorak 30.06.2015 - 10:05

Vranje - Opština Surdulica na kraju školske godine, na Vidovdan, dodelila je ukupno 3,2 miliona dinara za 419 najboljih učenika i studenata sa teritorije naše opštine.

Surdulica: nagrade za najbolje FOTO A. Stojković Surdulica: nagrade za najbolje FOTO A. Stojković

Od ove sume, 2,5 miiona opredeljeno je najboljim studentima, za osnovce je opredeljeno 380.000, a za srednjoškolce 303.000 dinara.

Iz Surdulice objašnjavaju da se 199 najboljih studenata dobilo po 10.000 dinara, a 104 po 5.000 dinara.

Za 69 nosioca „Vukove“ diplome opredeljeno je po 5.000 dinara, dok je 39 sredoškolaca „Vukovaca“ dobilo po 7.000 dinara.

Opština Surdulica je posebno vrednovala i surduličke đake generacije, pa je tako petoro osnovaca dobilo po 7.000 dinara, a troje srednjoškolaca po 10.000 dinara.

- Rukovodstvo opštine Surdulica ovim gestom šalje jasnu poruku svim mladim ljudima da se u Srbiji učenje, trud i rad na kraju isplate.

Smatramo da na putu Srbije ka Evropskoj uniji permanentno obrazovanje naše dece treba da bude osnovni stub i temelj modernog i savremenog društva - kažu u Opštini.

Ovim povodom oglasio se i OO SPS-a u Surdulici, koji u saopštenju kaže da „građani Surdulice osećaju sramotu zbog toga što postoje pojedinci iz naše opštine koji su sa kupljnom diplomom postali lažni ekonomisti i državni sekretari za privredu, a do juče su bili konobari“.

- Takvi primeri šalju lošu poruku mladima i surdulički socijalisti jasno žele da pokažu građanima da ne delimo iste vrednosti i principe kao Dragan Stevanović Boske - kaže se u saopštenju SPS-a.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: