Svakom šestom odobrena STRUČNA PRAKSA

Lokalne vesti - Četvrtak 15.10.2015 - 13:19

Grad Vranje objavio je u četvrtak spisak ljudi koji su dobili mogućnost obavljanja stručne prakse, kao i listu poslodavaca kod kojih će se praksa obavljati.

Veliko interesovanje za stručnu prasku Veliko interesovanje za stručnu prasku

Reč je o 117 poslodavaca koji su tražili 501 visokoškolca. Na konkurs se ovoga puta prijavilo 620 ljudi, a komisija je odabrala njih 120, kod 61 poslodavca.

Praktično, svaki šesti zainteresovani dobio je mogućnost obavljanja stručne prakse.

Zanimljivo je da je Komisija ocenila da najveće potrebe za radnom snagom ima u javnim preduzećima i ustanovama.
 
Šampion je Komrad, gde će praksu obavljati osam ljudi, a slede Gradska  uprava i Centar za lokalnu socijalnu zaštitu sa po šest, Skijalište sa pet, Direkcija sa četiri radnika...

Nasuprot  tome, privreda, po Komisiji, nema potrebe za novim radnicima, pa tako samo u jednoj firmi „Euro MB plus“ ima mesta za dva radnika, dok je u svim ostalim firmama dovoljan samo po jedan.

Program stručne prakse traje devet  ili 12 meseci i za to vreme Grad Vranje uplaćuje poslodavcu mesečno 20.000 dinara neto za lica sa najmanje četvorogodišnjem visokim obrazovanjem i 18.000 dinara za lica sa višim ili visokim trogodišnjem obrazovanjem.
 
Obaveza grada je i da uplaćuje sredstva za isplatu pripadajućih poreza i doprinosa i snosi troškove polaganja stručnog ispita.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: