SVASTIKAMA po OK Radiju

Lokalne vesti - Petak 27.11.2015 - 12:30

Na ulazu u redakciju OK Radija u Vranju osvanuli su nacistički grafiti.

Nacistički simboli pred vratima OK Radija; Foto: OK Radio Nacistički simboli pred vratima OK Radija; Foto: OK Radio

Nepoznate osobe iscrtale su kukasti krst i krst u krugu, uz poruku koja ih prati „One love“, što u prevodu znači „Jedna ljubav“.

OK Radio je već  upozoravao na nacističke grafite u ovom delu grada,a poslednji tekst o tome objavljen je pre nepuna dva meseca.

Na samo stotinak metara od redakcije OK Radija učenici dve vranjske škole su razmenjivali putem grafita poruke sa nacističkim sadržajima.  

Iako je od tada prošlo dva meseca, sporni grafiti nisu prekrečeni, a u javnosti je izostala zvanična reakcija nadležnih.

Tokom ranije slatih zahteva PU Vranje, od strane novinara OK Radija,  tražeći odgovore o delovanju fašističkih organizacija na području koje ona pokriva, stigao je zvaničan odgovor da na takva pitanja policija „ne može da odgovori“.

Sve ovo ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da se lokacije sa nacističkim grafitima nalaze na mestima koja su tik uz ograde dvorišta zvaničnih državnih institucija i ustanova - tužilaštava, sudova, policije, zatvora, škole, vrtića, policije i Gradske uprave Vranja.
 
Inače, tokom ovog leta, redakcija OK Radija „primila“ je još jednu poruku nasilnika u vidu odvaljivanja zvanične table na zidu na kojoj je bilo ispisano ime redakcije.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: