Sve javne česme u Vranju neispravne!

Lokalne vesti - Sreda 09.04.2014 - 13:12

Od šest kontrolisanih javnih česama u Vranju, voda nije ispravna za piće sa nijedne od njih, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

Česma u naselju Tulbe Česma u naselju Tulbe

Mikrobiološka i fizičko – hemijska neispravnost vode prisutna je na česmama Toplik 1, Sveti Nikola, Otona Župančića, Pržar , Ćoška i Tulbe.

Poslednje analize vršene su u oktobru prošle godine i sa svih šest česmi uzeto je po nekoliko uzoraka.

Voda sa javne česme Ćoška je najzagađenija i u njoj je pronađen povećan broj bakterija fekalnog porekla.

Voda sa česme Toplik pokazuje fizičko- hemijsku neispravnost usled mutnoće. Stanje na ovoj česmi se nije menjalo od 2012. godine kada je zbog boje i mutnoće voda takođe bila fizički -hemijsko neispravna.

Sa javne česme Sveti Nikola jedan od uzoraka pokazao je mikrobiološku neispravnost zbog povećanog broja kolimorfnih bakterija. Takav je slučaj i sa česmom Otona Zupančića kod koje je povećan i ukupan broj aerobnih mezofilnih bakterija kao i sa česmom u naselju Tulbe.

Hemijska ispravnost pronađena je samo na javnoj česmi Pržar ali se iz nalaza Zavoda navodi da se voda sa ovih česama ne sme koristiti za piće.

Portparol Gradskog veća , Branimir Stojančić najavio je da će se u narednom periodu, ove česme obeležiti tablom sa istaknutim natpisom da voda nije za piće.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: