SVE PO PLANU: LAF do kraja juna

Lokalne vesti - Četvrtak 08.06.2017 - 11:43

Komisija za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) grada Vranja uputila je javni poziv za dostavljanje prijava za članstvo u ovom telu.

Sa jednog od ključnih sastanaka za formiranje LAF-a FOTO vranje.org.rs Sa jednog od ključnih sastanaka za formiranje LAF-a FOTO vranje.org.rs

Zainteresovani kandidati treba da ispune odgovarajuće kriterijume, kao i da prilože motivaciono pismo, tačnije odgovore na pitanja zbog čega se prijavljuju, kako vide politiku borbe protiv korupcije i čime lično mogu doprineti rešavanju problema korupcije u društvu.

Nenad Antić, koordinator za integritet lokalne samouprave i zamenik gradonačelnika Vranja, kaže da je je komisija raspisala konkurs na koji mogu da se jave svi zainteresovani građani koji žele da se uključe u borbu protiv korupcije.

- Po prijavi, ukoliko građani koji se jave, zadovolje sve te formalno - pravne uslove, komisija će izabrati ko će biti član LAF - a.

Rok za dostavljanje prijava je do 19. juna, a ja se nadam da će odziv građana biti zaista veliki.

Cilj je i da se što više ljudi prijavi, dakle svi oni koji smatraju da imaju integritet, znanje i poštenje, kao i da mogu da doprinesu što boljoj borbi protiv korupcije, mogu da se prijave.

Sve lokalne samouprave su dužne da usvoje lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije i da formiraju LAF i mi to moramo da završimo do kraja meseca
- navodi Antić.

Angažovanje u LAF - u kao preventivnom telu u početku ne bi trebalo da bude plaćeno, što u budućnosti nije isključeno.

Komisija za izbor članova LAF - a će u roku od sedam dana od dana završetka javnog poziva utvrditi konačnu rang listu podnosioca prijava i predlog dostaviti Skupštini grada na usvajanje.

Obrazac javnog poziva, formular prijave i ostala dokumenta koja se odnose na rad komisije se mogu preuzeti sa zvaničnog sajta grada Vranja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: