Svetski dan džeza i u Vranju

Lokalne vesti - Subota 23.04.2016 - 10:29

“Nišville jazz festival” po peti put za redom u subotu 30. aprila, organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije: Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan.

Sa nastupa mladih džezera 2014. godine; Foto: Nišville/Marko Pekić Sa nastupa mladih džezera 2014. godine; Foto: Nišville/Marko Pekić

U Vranju će nastupiti domaći sastav „MJMS Quartet“ i grupa „Tevarbulebra“ iz Niša, a program će se održati u Sali Omladinskog kulturnog crentra (OKCE) sa početkom u 20 časova.

Suorganizator programa je Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Vranja.

Mesto održavanja obeležavanja Svetskog dana džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture “Vuk Karadžić“, koji je i suorganizator programa, a početak je zakazan za 19 časova.

Nastupaju grupa „Strangers from South“ iz Bujanovca i niški sastav „Benny Brickman Band“.

Inače, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta Nišvilla „Jazz – Mulktikulturalni izraz“ koji je realizivan 2014. godine uz podršku EU, a na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.

Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa „Thelonious Monk Institute of Jazz“, obeležava se širom sveta od 2012. godine, na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka.

Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu, uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: