SVI ZA MILJANU: I umetnici u akciji

Lokalne vesti - Sreda 26.04.2017 - 07:43

Narodni univerzitet u Vranju i udruženje „Roditeljstvo plus“ u sredu u 20 časova u Galeriji Narodnog univerziteta organizuju humanitarnu aukciju slika vranjskih umetnika za pomoć Miljani Ristić Stanković, oboleloj od leukemije.

Galerija Narodnog univerziteta FOTO OK Radio Galerija Narodnog univerziteta FOTO OK Radio

Na aukciji će kupcima biti ponuđeno 35 umetničkih dela vranjskih slikara, ali i umetničkih dela iz fundusa Narodnog univerziteta, kaže direktorka ove ustanove Gordana Dimitrijević.

- Radi se o 10 dela koja su nastala na likovnim kolonijama koje organizuje Narodni univerzitet.

Biće ponuđena dela akademskih slikara iz Vranja, ali i Niša, Beograda, Novog Pazara i Bugarske.

Njihova početna cena biće 2.000 dinara
– kaže direktorka.

Na aukciji će se naći dela poznatih vranjskih umetnika Jovice Dejanovića, Dragana Stojanovića Šutila, Svetislava Slavkovića Kajzera, Mite Ristića, Niteta Stojiljkovića, Zorane Petrušijević i drugih.

Pre početka aukcije biće organizovano mini književno veče, na kojem će biti ukratko predstavljene knjige, sakupljene za ovu priliku, koje će takođe biti ponuđene na prodaju u humanitarne svrhe.

U sličnom terminu, u sredu u 19 časova, grad Vranje i Udruženje građana „Dete u srcu“ u Sportskoj hali u Vranju organizuju humanitarni koncert kako bi se prikupila pomoć za lečenje Miljane Ristić Stanković.

Koncert se organizuje uz pomoć Biljane Milošević, člana udruženja „Dete u srcu“, koja je nagrađena za humanitarni rad i doprinos u pomoći nezbrinutoj deci i obolelim osobama.

Svoj doprinos u prikupljanju pomoći daje i Ivajlo Dimitrov, istaknuti vokalni solista iz Bugarske, počasni član ovog udruženja, kao i orkestar Bojana Jagodinca.

Na koncertu će nastupiti kulturno umetnička društva iz Jagodine i KUD “Sevdah” iz Vranja.

Karte po ceni od 100 dinara se mogu kupiti na biletarnici Sportske hale Vranja i u Info centru Turističke organizacije Vranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: