TEHNIČKA: Ne brkamo mi padeže!

Lokalne vesti - Sreda 10.12.2014 - 07:50

Nakon objavljivanja teksta na OK Radiju pod naslovom „BRUKA: Postavljali ogradu, pobrkali padeže!“, oglasilo se i rukovodstvo Tehničke škole koja je pomenuta u priči.

Pismenost: Tehnička škola u Vranju Pismenost: Tehnička škola u Vranju

Uprkos tvrdnjama članova Saveta za bezbednost saobraćaja da je Tehnička škola postavljala ograde sa saobraćajnim upozorenjima kod „Vodovoda“ u kojima je napravljena greška u padežima, direktor škole Slaviša Anđelković kaže da ta obrazovna ustanova nema nikakve veze sa upozorenjima za vozače i pešake.

Kako je kazao, da je neko iz škole obratio pažnju, gramatička greška se sigurno ne bi potkrala i smatra da je propust nastao prilikom prekucavanja.

– Mi to pisali nismo. Najlakše je bruku prebaciti na nekog drugog. Mi nismo nepismeni i znamo padeže.

Svi me zovu i pitaju kako smo mogli tako da napišemo. Ni krivi ni dužni, a kalja nam se ugled škole – kaže direktor Anđelković.

Član Saveta za bezbednost saobraćaja iz Tehničke škole Ivica Ristić kaže da su oni samo postavljali zaštitnu ogradu, a da su upozorenja pisana u Savetu.

Međutim, tvrdi Ristić, ni u Savetu nije napravljena greška, već najverovatnije u štampariji, ali nije znao da kaže kojoj.

– Stvarno nije fer što ste napisali da smo mi u Tehničkoj školi nepismeni i da brkamo padeže.

Tehnička škola je učestvovala samo u postavljanju ograde, a ne i u pisanju nalepnica.

To je radio Savet za bezbednost saobraćaja i verovatno je reč o tehničkoj grešci.

Mi smo štampariji upozorenja dostavili u Word dokumentu, a oni su verovatno to negde prekucavali i napravili grešku.

Nego, jeste li slušali emisije na OK Radiju i da li tamo ima grešaka u padežima?Ako mislite da nema, nisam baš siguran u to – priča Ristić.

Bilo kako bilo, tabla sa saobraćajnim upozorenjem kod kružnog toka ispred gradskog „Vodovoda“ stoji, a na njoj piše „Vozač je dužan da obrati pažnju na pešake koji stupaju na kolovozu“. I dalje.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: