TEŽAK INCIDENT: Policajac pretio vozaču AUTOMATSKOM PUŠKOM! (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 19.11.2015 - 12:45

Poznati muzičar iz Vranja Strahinja Stošić optužio je pripadnike policije u Vranju za ozbiljne pretnje, čak i upotrebom oružja.

Mesto dešavanja: ulica Matije Gupca, privatni policijski parking FOTO D. Ristić Mesto dešavanja: ulica Matije Gupca, privatni policijski parking FOTO D. Ristić

Vraćajući se kući koja se nalazi neposredno preko puta zgrade PU Vranje u ulici Matije Gupca, Stošić je zatekao vozilo Granične policije parkirano nasred uske bočne ulice, koje mu je onemogućavalo parkiranje.

Čekao je nekoliko minuta da neko oslobodi prolaz, ali je dežurni policajac koji se nalazi samo nekoliko metara daleko, na ulazu u PU Vranje, reagovao tek kada je primetio da Stošić telefonom slika pomenuto vozilo.

Po Stošićevim rečima, dežurni mu je grubo naložio da prestane sa slikanjem i ukloni auto, na šta mu je ovaj odgovorio da će auto skloniti tek kada bude pomereno policijsko vozilo.

- Tada policajcu po imenu Aleksandar puška koja mu je bila na ramenu pada na podlakticu, udara o bočnu stranu vrata, dok mi upućuje pretnju kako će me "razbiti i izrešetati" - priča Stošić.

Nakon kraće verbalne prepirke, pojavio se jedan oficir policije koji je Stošiću savetovao da slučaj prijavi dežurnoj službi policije.

Budući da sumnja u nepristrasnost kolega dežurnog koji mu je pretio, Stošić se nije obratio policiji, već je o incidentu obavestio tužilaštvo, o čemu je napravljena službena beleška, i Zaštitnicu građana u Vranju Maju Mitić, koja je slučaj prosledila ombudsmanu Saši Jankoviću.

Goran Jovčić iz Policijske uprave u Vranju je u izjavi za OK portal potvrdio da je slučaj prijavljen i da se radi na utvrđivanju činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti.

Bahatost i prekoračenje nadležnosti službenog lica ili samo neprijatni incident usred jutarnje gužve u tesnoj ulici pretrpanoj automobilima, pokazaće utvrđivanje činjeničnog stanja i koraci nadležnih koji će uslediti.

Ono što treba da zabrine sve u hijerarhiji sistema, počevši od samog vrha, je činjenica da građani, kao ovom prilikom, ne osećaju bezbednost koju treba da im pruži institucija pravne države.

Uz to, ulica Matije Gupca parkiralište je za policijska vozila, službena i privatna, gde se krši zakon baš od onih koji bi morali da ga čuvaju.

Komunalci u ulicu ulaze  iz suprotnog smera, jer se od policijskih vozila ne može proći, a stanovnici se samo pitaju šta bi bilo kada bi, ne daj Bože, tu morali da intervenišu vatrogasci.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: