Tončev: Moje obrazovanje ni na koji način nije sporno

Lokalne vesti - Sreda 25.06.2014 - 11:24

Vranje - Posle napada na njega povodom diplome koju ima, poslanik SPS-a iz Surdilice Novica Tončev tvrdi da je 2013. godine završio doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Nišu, ali da još nije prijavio samu doktorsku disertaciju.

Tončev: Nisam doktor nego doktorand Tončev: Nisam doktor nego doktorand

Zbog toga, kako je objasnio, na Građevinskom fakultetu u Nišu ne postoji njegov doktorat u zvaničnom registru.

- Ja nisam doktor, već doktorand. Neko iz stranke je prilikom prijave liste poslanika Parlamentu, pored mog imaena kao zvanje naveo doktor, umesto doktorand građevine, i tu je nastala zabuna.

Još pre mesec dana sam zahtevao da se to na zvaničnom portalu Skupštine Srbije ispravi da ne bi došlo do ovoga što se upravo dešava kaže Tončev.  

On je kazao da je doktorske studije završio pre godinu dana i da trenutno radi na pripremi disertacije.

– Objavio sam tri doktorska rada u časopisima do sada. Želeo sam da branim rad na temu ponašanje građevina prilikom zemljotresa, ali se ispostavilo da je to već rađeno u Pizi, u Italiji.

Kako ne bi ispalo da sam odbranio plagijat, odustao sam od te teme.

Preko svojih advokata sam pokrenuo postupak po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja da saznam ko je tražio podatke o meni na Građevinskom fakultetu.

Ovaj slučaj ću da isteram do kraja, jer ne želim da se moje ime provlači u javnost kroz ovako ružan kontekst.

Znam da sve radim po zakonu i da su moje diplome potpuno čiste. Da sam hteo da ih kupujem i da nešto „petljam“ to bih radio na nekom od privatnih fakulteta – kaže Tončev.

On dodaje da će na sednici Skupštine tražiti da svaki ministar, zamenici i državni sekretari objave gde su i kada završavali sve škole.

Kako je rekao, ni to neće biti dovoljno, nego će morati svako da navede i bar petoro školskih drugara koji će te navode potvrditi.

Inače, velika „prašina“ podigla se prethodnih dana zbog izjave rektora niškog univerziteta Dragana Antića da Novica Tončev nije registrovan u evidenciji saglasnosti datih na odluke o odobravanju tema doktorskih disertacija na Univerzitetu u Nišu.

On je rekao i da Tončev nije  registrovan u evidenciji promovisanih doktora nauka na Univerzitetu u Nišu.

Kako je kazao Antić, zahtev za proveru podataka stigao je u Niš 1. maja ove godine, ali nije želeo da otkrije ko je taj zahtev podneo.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: