Tončev: Sredićemo stanje u Hanu

Lokalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 11:56

Vranje - Novica Tončev, član predsedništva Socijalističke partije Srbije, potvrdio je u izjavi za OK Radio da je od vrha partije dobio zadatak da konsoliduje redove hanskog odbora ove stranke.

Novica Tončev foto Novosti Novica Tončev foto Novosti

Odgovarajući na saopštenje privremenog rukovodstva odbora SPS-a u Vladičinom Hanu, Tončev kaže da ovo nisu normalni uslovi i da partija u Hanu ne funkcioniše normalno, kako je napisano u tekstu saopštenja privremenog rukovodstva.

- Na moj zahtev Predsedništo SPS- a je razmatralo to pitanje. Diskutovalo se 15 minuta o Vladičinom Hanu, tako da nisu tačne tvrdnje da je ta informacija pogrešna i neproverena.

 

Tražio sam od Žarka Obradovića, da mi detaljno obrazloži pred  Dačićem  zbog čega je raspušten odbor u Hanu. I pitao sam ga, da li on od mene bolje poznaje prilike u Vladičinom Hanu?

 

Predložio sam da, pošto su donete privremene mere, ja okupim sve u Vladičinom Hanu, kako ne bi sedam odbornika napustilo partiju, jer se već počelo sa isključenjem iz nje – kaže Tončev.

To praktično znači, pojašnjava on, da ako se postigne saglasnost, odluka o raspuštanju odbora, formalno se ne poništava, ali se suštuinski, vraćanjem svih odbornika, za slučaj da su izašli iz stranke,  i okupljanjem svih članova, postiže jedinstvo u partiji.

- Do tog sastanka još uvek nije došlo – kaže Tončev.

Takođe, na sednici Skpštine opštine Vladičin Han održanoj u ponedeljak, odbornici koji su najavili izlazak iz stranke nastupali su kao odbornička grupa SPS –a, pa i Zoran Ljubisavljević, za koga privremeni organ upravljanja tvrdi da je isključen iz stranke.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: