Tončev ugostio Forum žena SPS-a

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.06.2014 - 11:23

Borba žena za jednakost sa muškarcima kao način za ostvarivanje svojih prava trajaće još dugo, poručeno je na Skupštini Forumu žena SPS, održanom na Vlasini.

Dačić, Tončev i Ružić podržalli ravnopravnost žena Dačić, Tončev i Ružić podržalli ravnopravnost žena

Skupštinu Foruma žena na Vlasini prisustvovao  je i Ivica Dačić, predsednik SPS, istakavši da se u Srbiji poslednjih godina neguje svaki oblik ravnopravnosti i žigošu sve pojave diskriminacije.

- Žene u Srbiji danas imaju osam do devet odsto manju platu od muškaraca sa istom školskom spremom, na istom radnom mestu i sa istim radnim iskustvom.

Zadaci su i vas i ove države da se takav odnos menja –  rekao je Dačić na skupu.

Oko 200 socijalistkinja saglasno je da nikada u Srbiji žene nisu bile ravnopravne sa muškarcima, zbog čega su se, sa manje ili više uspeha, borile za ostvarivanje svojih prava.

Slavica Đukić Dejanović, predsednica Skupštine Foruma žena SPS, smatra da se taj proces mora odvijati mnogo bržim tempom.

- Srbija je danas u poziciji da koristi jedan ogroman resurs koji se zove žene, kako bi brže i efikasnije prevazišla mnoge probleme, pre svega ekonomske, sa kojima se susreće.

Taj proces međutim mora biti brži i efikaniji – istakla je Đukić Dejanović u svom uvodnom izlaganju.

Socijalistkinje su za vreme trajanja događaja analizirale svoj dosadašnji rad i dogovorile se o zadacima koji im predstoje.

Pored ostalih gostiju, na skupu u hotelu „Vlasina“, izdvojila su se imena Snežane Bogosavljević Bošković, ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine i Branka Ružića, predsednika Izvršnog odbora SPS.

Domaćin skupa bio je narodni poslanik SPS-a Novica Tončev.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: