TRAGEDIJA U AFRICI: U smrt ga odvela radoznalost

Lokalne vesti - Petak 26.05.2017 - 09:06

Vranje - Dragutina Mitića (57) iz Ljiljanca, koji je tragično stradao u afričkoj državi Gvineji, tamo je odvela radoznalost, a ne besparica, kažu njegovi rođaci.

Mitići ispred porodične kuće FOTO D. Ristić/OK Radio Mitići ispred porodične kuće FOTO D. Ristić/OK Radio

Mitić je bio vredan i sposoban čovek, koji je u životu mnogo radio i dosta stekao, počinje priču Dragutinov sin Dejan (33).

- Radio je na svojoj separaciji i imao je mnoge mašine.

Pre desetak godina je radio u Italiji i voleo je da vidi svet. To ga je i odvelo u Afriku, gde je, na žalost i stradao
– kaže Dejan.

Dragoljubov brat Boža Anđelković dodaje da je njegov brat bio nadaleko poznat kao dobar majstor, pa ga je vlasnik firme iz Beograda lično zvao da radi u Gvineji.

- Znali su se od ranije i bili su u kontaktu. Dragoljub je pristao da ide u Afriku jer je bio radoznao i želeo je da vidi kako žive tamošnji ljudi.

Zbog toga se otisnuo na put dug 16.000 kilometara, i to najpre do Holandije, a odatle brodom do Gvineje.

Iza mog brata je ostala velika praznina
– kaže Anđelković.

I Dragoljubov drugi sin Saša je pošao očevim stopama, pa već 15 godina živi i sa uspehom vodi sopstveni posao u Francuskoj.

Prema još uvek oskudnim informacijama koje su dobili od firme iz Beograda, Mitić i Marko Vasić iz Malog Zvornika su stradali tako što su se ugušili na spavanju.

Vrata njihove spavaone su bila otvorena, pa ih je usmrtio otrovni ugljen monoksid od sagorevanja benzina u agregatu, koji je u susednoj prostoriji iznenada prestao da radi.

Njih dvojica su bili angažovani da rade u tamošnjem rudniku, gde su, prema njihovim rečima, uslovi rada bili dobri.

Dragoljub je tek dva tri dana bio u Gvineji i tek je počeo da radi kao mašinista, dok je Vasić trebalo da se za koji dan vrati kući u Srbiju.

Mitićeva porodica je još uvek u šoku i čeka da preuzme njegovo telo koje bi trebalo da stigne u nedelju ili ponedeljak, nakon čega će zakazati sahranu.
 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: