TRANSFUZIJA: Nema problema sa zalihama krvi

Lokalne vesti - Utorak 21.07.2015 - 13:12

Iako Institut za transfuziju upozorava na nestašicu krvi u Srbiji, u Vranju je situacija za sada zadovoljavajuća.

Vranje: dovoljno dragocene tečnosti FOTO Telegraf/Marko Todorovic Vranje: dovoljno dragocene tečnosti FOTO Telegraf/Marko Todorovic

Transfuziolog Dušan Jovanović za OK Radio kaže da se vranjska bolnica dovoljnim količinama krvi snabdeva uz pomoć akcija dobrovoljnog davalaštva.

– Situacija sa zalihama krvi u Vranju je i više nego zadovoljavajuća. Čak nam ne nedostaju ni RH negativne krvne grupe.

U petak smo imali jednu vrlo dragocenu akciju u „Jumku“ gde se odazvalo 45 davaoca. U petak opet imamo akciju u pogonu „Jumka“ u Poljanici.

Ne očekujemo nešto mnogo jedinica, ali će nam svaka biti dragocena. Od početka avgusta akcije ćemo organizovati u centru grada. Time ćemo najgori period da pokrijemo – kaže Jovanović.

Institut poziva građane da daju krv kako bi se sprečila eventualna odlaganja operativnih programa i omogućilo pravovremeno zbrinjavanje bolesnika kojima je transfuzija krvi neophodna za lečenje i oporavak.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: