Trgovište slavi 71. rođendan

Lokalne vesti - Nedelja 14.09.2014 - 21:39

Građani i lokalna vlast u Trgovištu, u ponedeljak će nizom prigodnih manifestacija, proslaviti 71. rođendan slobode u Drugom svetskom ratu.

centar Trgovista centar Trgovista

Centralna proslava Dana opštine biće u Domu kulture, gde će, na svečanoj sednici Skupštine, odbornicima i gostima, govoriti Nenad Krstić, predsednik opštine.

Na svečanosti će biti dodeljena najviša opštinska priznanja organizacijama i pojedincima, koji su između dva rođendana slobode, postigli najbolje rezultate u svojim oblastima.

Posebno priznanje će dobiti njegova ekselencija Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Beogradu, za izrazit doprinos u borbi za viši kvalitet života građana opštine Trgovište.

U istoriji Drugog svetskog rata na tlu bivše Jugoslavije, varošica Trgovište je upisana ispred svih drugih gradova i opština.

Jer, Trgovište je u Drugom svetskom ratu oslobođeno 15. septembra 1943. godine – skoro dve godine pre konačnog oslobođenja Jugoslavije i sloma fašizma.

Varošicu su oslobodile partizanske jedinice od kojih je Svetozar Vukmanović Tempo 8. marta naredne 1944. Godine, formirao Osmu srpsku udarnu brigadu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: