TRIČKOVIĆ u milionskom SUKOBU INTERESA

Lokalne vesti - Utorak 01.08.2017 - 11:37

Agencija za borbu protiv korupcije donela je rešenje kojim se ustanovljava sukob interesa predsednika Skupštine grada Vranja Dejana Tričkovića i izrekla mu meru javnog objavljivanja čitavog slučaja.

Tričković FOTO OK Radio Tričković FOTO OK Radio

Agencija je utvrdila da Tričković nije preneo svoja upravljačka prava u Veterinarskoj stanici „Vranje“ od 16,52 odsto 2013. godine.

Da stvar bude gora, dok je bio u sukobu interesa, Veterinarska je sa Gradom zaključila ugovor na 5,6 miliona dinara, za zbrinjavanje pasa lutalica.

Agencija navodi i pojedinačne cene usluga koje je Veterinarska naplatila gradu, od 300 dinara za hranjenje pasa u azilu do oko 4.000 dinara za sterilizaciju životinja.

Zbog ovakvog kršenja zakona, Agencija je u slučaju Dejana Tričkovića izrekla meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona u njegovom slučaju.

Čitav proces pokrenut je na osnovu prijave koja je protiv Tričkovića stigla u Agenciju.

Kako piše u obrazloženju ove odluke Agencije, Tričković se branio da je upravljačka prava preneo i 2012. godine, kada je prvi put stupio na dužnost, i 2016. godine, kada je ponovo preuzeo Skupštinu grada,  a da je za navedeni period smatrao da „nema smetnji“ da upravlja  svojom imovinom, jer je bio samo odbornik, i to opozicioni.

Inače, Tričković je u oba slučaja, kada je to bilo neophodno, svoja upravljačka prava u Veterinarskoj preneo na Nenada Miloševića.

Agencija nije prihvatila ovakvo obrazloženje Tričkovića, i zato mu je i izrekla meru javnog objavljivanja čitavog slučaja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: