TRIJUMF Vranjanaca na BIOS Olimpijadi

Lokalne vesti - Subota 24.09.2016 - 11:21

Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja postigli su veliki uspeh na međunarodnoj Bios Olimpijadi u Sankt Petersburgu, u Rusiji, osvojivši najveći broj medalja, saopštila je ova obrazovna ustanova.

Gimnazijalci u Rusiji FOTO Gimnazija Gimnazijalci u Rusiji FOTO Gimnazija "Bora Stanković" promo

Milan Pešić osvojio je prvo mesto iz hemije sa temom "Lišaj Evernia prunastri: hemijski sastav i inhibicije enzima uključenih u dijabetes i hipertenziju".

Anastasija Petković i Jana  Stanković osvojile su prvo mesto iz biologije dok je Kristina Jevremović bila druga na takmičenju iz hemije.
- Svakako da je ovo veliki uspeh , četiri osvojena mesta od toga tri prva i jedno drugo, samo potvrđuju  njihovu spremnost i želju da se bave naukom i  stalno napreduju.

Ono što im  se ne može osporiti su  znanje, talenat i želja da se bave naukom, istražuju i postižu rezultate i idu dalje...

Otvaraju novu stranicu uspeha i postignuća, i motivišu sve nas da je cilj znanje koje se primenjuje i  ima svoj produkt - kaže se u saopštenju Gimnazije koje potpisuje direktorka te škole Suzana Mišić Stanković.

Inače, organizatori Bios Olimpijade su radove nagrađenih učenika objavili u Zborniku.

- Takmičenje je bilo i povod druženja i obilaska  Rusije, a poseban utisak  je krstarenje Nevom, obilazak Ruskog muzeja, tvrđave  Petla i Pavla kao i mnoge znamenitosti Lenjingrada.

Takmičenje je trajalo od 15. do 22 septembra ove godine - kaže se na kraju u saopštenju Gimnazije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: