TROJKA ZA ODSTREL: Kako da nas izbace kad nismo u SNS?

Lokalne vesti - Sreda 18.03.2015 - 09:58

Vranje - Članovi SNS u Bujanovcu Natalija Stanković, Slađan Petrović i Vitomir Janjić reagovali su povodom informacije da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak u stranci.

Nema mira u SNS-u u Bujanovcu, foto A. Stojković Nema mira u SNS-u u Bujanovcu, foto A. Stojković

Kako je saopštila ova „ozloglašena trojka“, oni ne mogu biti izbačeni iz SNS, jer i nisu članovi te stranke već skoro godinu dana.

– Aprila 2014. godine smo Vitomir Janjić i ja dali usmene ostavke u stranci sekretaru tadašnjeg Opštinskog odbora Ivici Stošiću. On verovatno sada to neće da prizna.

Bili smo još tada nezadovoljni radom stranke i pojedinih ljudi koji su vodili bujanovački odbor.

Sada smo uvređeni jer je informacija da je protiv nas pokrenut disciplinski postupak objavljena, a da tvrdnje poverenika i narodnog poslanika nisu proverene – kaže Slađan Petrović.

Njegov kolega Vitomir Janjić tvrdi da njih dvojica ne rade ništa za Jedinstvenu Srbiju i da su se u tu stranku učlanili pre oko 20 dana.

– Od trenutka kada smo dali usmene ostavke na članstvo u stranci, niko nas do sada nije kontaktirao, niti zvao na bilo kakvo dešavanje u SNS.

Ostavke pisanim putem nismo dali jer nam je rečeno da to ne možemo da uradimo, čim smo postali članovi SNS. Eto, bukvalno nam je tim rečima saopšteno.

Sekretar nam je rekao da čim smo jednom ušli u stranku, nikad više ne možemo da izađemo – kaže Janjić.

Pedagoškinja Natalija Stanković tvrdi da ona u stranku nije odlazila od poslednjih parlamentarnih izbora i da u međuvremenu nije znala da li je član SNS ili nije.

– Poslednja moja aktivnost u Srpskoj naprednoj stranci bila je za parlamentarne izbore i stvarno ne znam da li sam član ili nisam. Platila sam prvu članarinu i to je to što se tiče mog članstva.

Niko me od onda ni na jedno dešavanje nije pozvao. Ja uopšte nisam znala za te odluke vezane za komunikaciju preko društvenih mreža.

Na kraju, moj fejsbuk profil je moja lična stvar, a koliko se sećam, predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije predsednik stranke, već Aleksandar Vučić. Ja Vučića pominjala nisam.

Takođe, nikakav snimak nisam objavila, već sam napisala status nakon odgledane emisije na RTS-u u kojoj je gostovao predsednik Srbije – kaže Stankovićeva.

Ona dodaje da je zbog poslednjih dešavanja u bujanovačkom Povereništvu SNS ljuta i da će stranci podneti žalbu.

– Ja da ne podržavam politiku SNS, ne bih bila tamo. Na dešavanja u stranci nisam išla, jer me niko nije zvao i rekli su mi da se zovu samo bitni članovi.

Ja sam za Tomislava Nikolića glasala na izborima, ali me nešto što je rekao u emisiji iziritiralo i zato sam napisala takav status.

Ponavljam, ja nisam funkcionerka stranke i taj profil je moj lični. Ne razumem čemu pominjanje mog imena i radnog mesta u medijima.

Ne može neko tek tako da moje ime provlači kroz novine. U Srbiji postoje valjda neki zakoni i zaštitnik građana. Stranka jeste javna stvar, ali ne i moje ime i moj fejsbuk profil – kaže Stankovićeva.

Podsećamo da je Povereništvo SNS u Bujanovcu pokrenulo disciplinski postupak protiv troje članova te stranke zbog vređanja predsednika Srbije na fejsbuk profilu i rada u korist drugih partija.

Stankovićeva je na svom profilu napisala “Šta to “predsedniku (Tarabiću)” iskače iz gnezda…?!?”, nakon gostovanja Tomislava Nikolića na javnom servisu.

Petroviću i Janjiću se „stavlja na dušu“ rad u prethodnm periodu u korist bujanovačke Jedinstvene Srbije. Njihova iščlanjenja biće tema na narednom sastanku Izvršnog odbora SNS.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: