Troše vodu, a ne plaćaju

Lokalne vesti - Četvrtak 26.03.2015 - 12:23

Ukupna potraživanja “Vodovoda” za utrošenu vodu od domaćinstava u Vranju iznose preko 108 miliona dinara.

problemi Vodovoda sa naplatom utroska - ilustracija/foto:Filip Brala problemi Vodovoda sa naplatom utroska - ilustracija/foto:Filip Brala

Samo dug po tužbi za 1.697 fizičkih lica  premašuje 50 miliona dinara, kažu nadležni u tom preduzeću.

 

Srđan Dekić zamenik direktora u tom preduzeću objašnjava da je među pravnim licima najveći dužnik kompanija „Jumko“ sa preko 260 miliona dinara. Posle “Jumka”  najveće dugovanje ima kompanija “Simpo” sa preko 46 miliona dinara.
 
- Po pitanju dugovanja  ugovor o reprogramu je potpisala kompanija “Simpo”,  ali ne i kompanija “Jumko” . Za neplaćene obaveze utuženo je i Ugostiteljsko preduzeće “Vranje”  koje duguje preko tri miliona dinara.

Preduzeće “Schwarzmann” iz Niša duguje preko 3,4 miliona dinara i isključeno je sa vodovodne mreže zbog nepoštovanja ugovora o reprogramu duga. Kavim –Jedinstvo duguje preko dva ipo miliona dinara.

Preduzeće je utuženo za iznos od dva miliona dinara – kaže Dekić.

Jedan od većih dužnika je i Zdravstveni centar koji je potpisao ugovor o reprogramu dugovanja od 2, 7 miliona dinara.

- Zdravstveni centar je jedan deo dugovanja izmirio i sada se očekuje potpisivanje još jednog reprograma  za preostale neplaćene obaveze – kaže Dekić.

Kako se saznaje “Vodovodu” duguje i komunalno preduzeće “Komrad” 1,3 miliona dinara, ali ima sklopljen ugovor o reprogramu.
- Imamo i kompenzacije sa njima i tako prebijamo dugovanja – kaže Dekić.

Po njegovim rečima među dužnicima su i vlasnici lokala.

Šest utuženih vlasnika lokala u Vranju za neplaćene obaveze prema “Vodovodu” duguje oko tri miliona dinara, saznaje OK Radio.  
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: