Trubači iz Zagužanja osvojili Vlasinsko leto

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.07.2014 - 13:15

Vranje – Najbolji trubač ovogodišnjeg „29.Vlasinskog leta“ je Siniša Stanković iz sela Zagužanje kod Surdulice, a nagrada za najbolji orkestar pripala je orkestru Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Vlasinsko leto Vlasinsko leto

Na ovom takmičenju najboljih trubača juga Srbije, vize za 54. Sabor trubača u Guči, takođe su izborili orkestri: Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Kristijana Azirovića iz Bojnika, Siniše Stankovića iz Zagužanja, Srđana Azirovića iz Bojnika, Saše Krstića iz Zagužanja i orkestar „Bakija Bakić“ iz Vranja.

Na ovoj najvećoj turističkoj manifestaciji juga Srbije, nagradu „najbolji tenorista“, žiri je dodelio Naser Sejdiću iz orkestra Srđana Azirovića (Bojnik), „najbolji basista“ Aleksandru Joviću iz orkestra Bojana Krstića (Vladičin  Han) i „najbolji bubnjar“ Bobanu Arifoviću takođe iz orkestra Bojana Ristića (Vladičin Han).

Pred nekoliko hiljada poklonika zvuka trube, na gradskom trgu u Surdulici, najbolju pesmu „Oj Borije“ interpretirao je orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika, najbolje kolo „Fantaziju“ odsvirao je orkestra Saše Krstića iz Zagužanja, a najbolje izvorno muziciranje pokazao je orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika.

Ove odluke doneo je žiri u sastavu: dr Danka Lajić Mihajlović, etnomuzikolog iz Beograda i Surduličani - Verica Slavković, diplomirani muzički pedagog, Srnica Radulović, diplomirani muzičar i pensioner Ljubiša Ristić, dugogodišnji kulturni stvaralac.

Žiri publike nagradu “Prva truba” dodelio je Vladici Novkoviću iz Zagužanja, a nagradu “Najbolji orkestar”, orekstru Ace Novkovića  takođe iz Zagužanja.

U kategoriji pionira (mladi do 15 godina) najbolji orkestar je bio Darka Stankovića iz Zagušanja, koji je na ovaj način stekao pravo takmičenja na Saboru u Guči.

U kategoriji omladinskih orkestara (do 22 godine), prvo mesto je pripalo Isidoru Zećiroviću iz Bojnika. Uz njegov orkestar, vize za Guču izborili su orkestri: Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, Stefana Ristića iz Vladičinog Hana i Aleksandra Avdića iz Vranjske Banje.

Napokon, nagrada „Prva truba“ u omladinskoj konkurenciji na pripala je Vladimir Ivanović iz Zagužanja.

Na ovogodišnjem „29. Vlsinskom letu“, od 22 festivalske nagrade, devet je otišlo u selo Zagužanje kod Surdulice, šest u Bojnik, pet u Vladičin Han i po jedna u Vranje i Vranjsku Banju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: