TURSKI FINAC švercovao zlato i satove

Lokalne vesti - Petak 07.10.2016 - 11:45

Vranje - Na graničnom prelazu Preševo carinici su u saradnji sa policijom u petak sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo pola kilograma zlata i 27 satova, saopštila je Uprava carina.

Deo zaplenjenih satova FOTO Uprava carina Deo zaplenjenih satova FOTO Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je u 10.30 časova na ulazu u zemlju detaljno pregledan automobil ''BMW 520 D'' finskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji finski državljanin turske nacionalnosti.

Iako je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, tokom detaljne kontrole otkriveno je da u putnim torbama krije čak 27 ručnih i džepnih satova, kao i 492 grama zlatnog nakita.

Putnik je sve ove predmete uvio u upotrebljavanu ličnu garderobu u pokušaju da ih sakrije.

- Nakon otkrivanja zlata i satova, on je izjavio da je nakit vlasništvo njegove supruge koja je putovala sa njim, dok su satovi deo njegove lične kolekcije.

Vrednost otkrivenih predmeta je procenjena na gotovo 20.000 evra.

Pošto vrednost otkrivene robe premašuje jednu trećinu vrednosti vozila u kome je krijumčarena i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka
– kažu iz Uprave carina.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: