TUŽILAŠTVO: Počela sa radom Služba za informisanje

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.02.2017 - 09:44

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju otvorena je Služba za informisanje oštećenih lica i svedoka.

Više Tužilaštvo uvodi nove mogućnosti FOTO OK Radio Više Tužilaštvo uvodi nove mogućnosti FOTO OK Radio

Prema navodima Danijele Trajković, višeg javnog tužilaca, cilj je da se na ovaj način pruži višestruka pomoć oštećenima i svedocima u krivičnom postupku.

- Služba ima zadatak da omogući uvid u podatke o procesnoj ulozi, pravnoj terminologiji, informiše o statusu predmeta kao i da pruži odgovore na sva pitanja u vezi sa radom tužilaštva i postupkom.

Takođe, zakazivaće sastanak kod postupajućeg tužioca, upućivaće na organizacije i ustanove koje pružaju pomoć i podršku žrtvama.

Pored toga, novoformirana služba omogućiće sve informacije koje mogu pomoći u oktlanjanju neprijatnosti i olakšati učešće u krivičnom postupku, a naročito u istrazi i suđenju
- kaže Trajkovićeva.

Praktikovanjem ovakvog načina rada u VJT, sveodoci i oštećeni krivičnim delima, tražeći podršku, mogu da se jave lično, putem mejla ili na telefon.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: