Tužilaštvo popustilo pred javnošću

Lokalne vesti - Utorak 16.09.2014 - 11:00

Više javno tužilaštvo u Vranju nakon velikog pritiska medija, reakcije države i Apelacionog tužilaštva, objavilo je informacije vezane za slučaj ubistva policajca Gorana Đorđevića iz Krševice.

Sedište Tužilaštva u Vranju Sedište Tužilaštva u Vranju

Kako je saopšteno, pokrenuta je istraga i postupak protiv D.B i B.R. iz Velikog Trnovca, ali i naredba o proširenju istrage prema A.A. takođe iz Trnovca, zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl.114. Krivičnog Zakonika.

Kako je objašnjeno, prema A.S. se vodi postupak zbog krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

- Prema svim osumnjičenima je Viši sud u Vranju odredio meru pritvora, a u međuvremenu je pritvorenik B.R. preminuo u Okružnom zatvoru u Vranju pa je prema istom obustavljena istraga.

Viši sud u Vranju je na predlog okrivljenog A.A. i njegovog branioca, meru pritvora zamenio drugom merom u smislu odredbi Zakonika o krivičnom postupku to jest prihvatio ponuđeno jemstvo, uz obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja suda neće napuštati boravište – kažu u Tužilaštvu.

Takođe, Viši sud u Vranju je na predlog okrivljenog A.S. i njegovog branioca, meru pritvora zamenio merom elektronskog nadzora, a zatim prihvatio ponuđeno jemstvo.

- Predmet je još uvek uvek u fazi istrage i u toku je veštačenje u istom, te ne mogu biti saopštene opširnije informacije, a sve u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja, jer bi se pružanjem drugih informacija mogao ugroziti postupak dalje istrage – piše u saopštenju Tužilaštva koje je potpisala vršilac funkcije Višeg javnog tužioca Snežana Stamenković.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: