TVOJA ideja, EVROPSKA podrška

Lokalne vesti - Nedelja 10.04.2016 - 10:45

Informativni dani o procesu dodele bespovratnih sredstava mladima za pokretanje biznisa pod nazivom „Tvoja ideja, naša podrška“ u organizaciji Evropskog PROGRES-a biće održani u Vranju u ponedeljak, 11. aprila.

Najava razgovora sa kandidatima FOTO eropskiprogres Najava razgovora sa kandidatima FOTO eropskiprogres

Kako je saopšteno, sastanak počinje u u 12 časova u sali Skupštine Grada.

- Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih mladih preduzetnika i preduzetnica sa programom podrške i  neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa - kaže se u Pozivu.

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposleni mladi od 18 do 30 godina starosti, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku podnošenja koncepta poslovne ideje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od opština koje su uključene u realizaciju programa Evropski PROGRES.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa ukupno 180.000 evra podržati do 20 start-up preduzeća u oblasti proizvodnje, informacionih tehnologija  i prehrambene industrije, odnosno prerade hrane sa najviše 10.000 evra.

Najniži iznos sredstava koji će se dodeljivati po projektu iznosi 2.500 evra.

Ocenjivanje projekata će se odvijati kroz dve faze. Prva faza podrazumeva dostavljanje koncepta poslovne ideje, dok će kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor biti u obavezi da pohađaju program obuke iz preduzetništva.

Samo oni koji uspešno završe obuku ispuniće uslov da konkurišu sa kompletnim predlozima projekata.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra.

Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao da poboljša sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: