U borbi protiv raka dojke najvažnija preventiva

Lokalne vesti - Sreda 21.03.2018 - 09:30

Vranje - Povodom kampanje „Mart mesec borbe protiv malignih bolesti“ i povodom 20. marta „Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke“, u organizaciji Centra za prevenciju sa polivalentnom patronažom i organizovana je tribina i predavanje doktora Dragana Pešića na temu „Prevencija malignih bolesti“.

Samopregled dojke. Foto: Centar za prevenciju Samopregled dojke. Foto: Centar za prevenciju

Poseban akcent  je stavljn na karcinom dojke uz podelu zdravstveno-edukativnog materijala Nacionalnog programa za borbu protiv raka Ministarstva zdravlja pod sloganom „Srbija protiv raka - kaži svima koje voliš,redovan pregled je najbolja zaštita“ i „Ko ti može pomoći da izbegneš rak-Ti odazovi se pozivu svog lekara“.

Ovakve akcije imaju za cilj podizanje svesti svakog pojedinca da prepozna neodgovorno zdravstveno ponašanje prema sopstvenom zdravlju i zameni ga odgovornim i odlazi na redovne preventivne preglede uz pomoć kojih je moguće otkriti bolest u što ranijoj fazi kada su izgledi za izlečenje daleko veći.

Nakon predavanja na pokaznim lutkama je demonstriran samopregled dojki uz mogućnost da svako po naosob palpacijom napravi razliku između zdrave i bolesne dojke.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: