U Motelu 120 MIGRANATA

Lokalne vesti - Sreda 31.05.2017 - 10:49

U Motelu Vranje je od utorka smešteno 120 migranata iz prihvatnog centra u Preševu, saznaje OK Radio iz nezvaničnih izvora.

Motel Vranje renoviran državnim parama FOTO: S. Tasić/OK radio Motel Vranje renoviran državnim parama FOTO: S. Tasić/OK radio

Iako nema nikakve zvanične potvrde, ovu informaciju smo dobili iz pouzdanih izvora, bliskim preševskom prihvatnom centru.

Posrednu potvrdu naših saznanja smo dobili od direktora ZC Vranje Dragana Veličkovića, koji je rekao da su dve ekipe zdravstvenih radnika upućene u Motel Vranje, bez preciziranja drugih detalja.

Prema saznanjima OK Radija, u Motelu su smeštene uglavnom, porodice sa decom.


Svih 120 migranata je pregledano i utvrđeno je da su zdravi.

OK Radio se obratio i Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, ali oni nisu imali saznanja o smeštanju migranata u Vranju.

- To je nelogično, jer za tim nema nikakve potrebe. Centar u Preševu se prirodno prazni, jer migranti iz njega polako odlaze, tako da prostor nije problem.

U Preševu je trenutno, prema podacima od utorka, smešteno 570 migranata, a raspoloživih kapaciteta ima za više od 1.000 ljudi
– rekla nam je službenica odeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Ni Zoran Velinović, pomoćnik gradonačelnika Vranja i zastupnik Ministarstva privrede u Privrednom društvu “Ugostiteljstvo i turizam Vranje” nije imao nikakve zvanične informacije i uputio nas je na Komeserijat za izbeglice i migracije, gde nisu odgovarali na naše pozive.

Motel Vranje je tokom prošle godine stavljen na raspolaganje republičkom Komeserijatu za izbeglice i migracije, a prema prvim najavama, tu nije bilo predviđeno smeštanje migranata.

Tokom ove godine, objekat Motela je većim delom renoviran, ali lokalna samouprava nije bila uključena ni u kakve aktivnosti oko ovog nekadašnjeg renomiranog ugostiteljskog objekta na ulazu u grad.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: