U spomen LEVAKU: Čovek koji je govorio istinu (VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 15.05.2016 - 11:04

„Čovek koji je govorio istinu“, naziv je koncerta koji u čast prerano preminulom pesniku i rokeru iz Vranja, Nebojši Petroviću Levaku, pripremaju njegovi najbliži prijatelji i kolege muzičari.

Vranjski rokeri ne zaboravljaju! FOTO FB Vranjski rokeri ne zaboravljaju! FOTO FB

Koncert će, povodom šest meseci od Levakove smrti, biti održan u petak, 20. maja u klubu OKCE u Vranju.

Nebojša Petrović Levak je od kraja osamdesetih bio član i autor u brojnim vranjskim bendovima, počev od „High School Rollersa“, preko „Zapalenja pluća“ i „Todora strašnog“, do „Tres diabolos“.

Njegovi saborci iz ovih bendova i pripadnici generacije koja je duh rokenrola održala u Vranju tokom svih ovih godina, pripremaju hepening na kojem će se naći presek Levakovog rada.

- Prošlo je šest meseci od Levakove smrti i na ovaj način želimo da napravimo koncert njemu u čast.

Ideja je da na tom koncertu predstavimo njegov autorski rad u muzici i u poeziji
– kaže za OK Radio Nebojša Despotović Despotko, Levakov prijatelj iz detinjstva i pokretač ovog dešavanja.

Muzički, Levakovo delovanje se može podeliti na četiri najvažnija perioda, pa će na ovom koncertu nastupiti četiri benda, čiji je neizostavni deo i jedan od najvažnijih autora bio Nebojša Petrović.

Ekipa vranjskih muzičara već nekoliko meseci brižljivo proba i priprema ovaj multimedijalni događaj, koji bi trebalo da predstavi ono najvažnije što je Levak radio na polju muzike i poezije.

- Na koncertu „Čovek koji je govorio istinu“ će nastupiti četiri grupe: „Todor strašni“, „Tres diabolos“ i dve postave „High School Rollersa“, jedna sa materijalom na srpskom i druga na engleskom jeziku – kaže Despotko.

„Rollersi“ su i grupa u kojoj je Levak i počeo ozbiljno da svira i da se autorski iskazuje i sa kojom je ubeležio uspešan nastup na čuvenoj „Zaječarskoj gitarijadi“.

Postavu ove četiri grupe činiće muzičari koji su u raznim periodima bili članovi ovih sastava.

Na koncertu će nastupiti pevači Miki Alf, Menko i Janča, bubnjari Đoka i Cane, basisti Muja i Boško, Levakov brat, klavijaturista Milan i gitaristi Despotko, Jelka, Grepča i Novko.

Dešavanje će imati i goste u pojedinim pesmama, Mikija Zdravkovića, Gutu i Stošku iz grupe „Poslanici“.

Ovom prilikom biće predstavljen i Levakov pesnički rad.

- Na koncertu će, u pauzama muzičkih nastupa, mladi vranjski glumci govoriti Nebojšine pesme, objavljene u zbirci „Svetlost tela“ – otkriva Despotko.

Ceo događaj dobio je ime po jednoj Levakovoj pesmi, objavljenoj u ovoj zbirci.

Svi ovi vranjski muzičari ujedinili su se u ideji da na adekvatan način, kroz rok muziku i poeziju odaju počast jednom od najtalentovanijih muzičara i pesnika svoje generacije.

Nebojša Petrović Levak iznenada je preminuo 24. novembra 2015. godine u 44. godini.

Pored muzike i poezije, kao ton-majstor radio je i na ozvučavanju brojnih muzičkih i drugih dešavanja u gradu.

Za izuzetne rezultate na planu razvoja i unapređenja kulture, grad Vranje mu je posthumno dodelio priznanje “31. januar”.
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: