U Vranju olujni vetar, u Bareliću grad kao lešnici

Lokalne vesti - Utorak 01.07.2014 - 11:14

Jako nevreme pogodilo je u ponedeljak uveče Vranje i okolinu, a najteže je bilo u selu Brelić, gde su gradom uništeni usevi.

Vranje pred oluju Vranje pred oluju

Prema rečima Ane Novović sa vranjske Meteorološke stanice, u selu Barelić je oko 20 sati palo više od 40 litara kiše po metru kvadratnom što je apsolutni rekord.

Kako je rekla, osam minuta u tom selu padao je i grad veličine lešnika.

 – Količina kiše koja je pala u Bareliću u ponedeljak uveče je polovina od količine koja padne za mesec dana na našem području.

To je apsolutni rekord, a naši tehničari kažu da je situacija bila strašna, jer je u tom selu dva minuta pada sugradica, a čak osam minuta grad veličine lešnika.

Prošlog meseca smo imali oko 90 litara kiše po metro kvadratnom, ali za ceo mesec, a ovo što je u ponedeljak palo u Bareliću je polovina te vrednosti i to jasno govori koliko je situacija bila ozbiljna – kaže Novovićeva.

Prema njenim rečima, protivgradna stanica nadomak Barelića tražila je od Radarskog centra Kukavica komandu za ispaljivanje protivgradnih raketa, ali dozvolu nisu dobili.

Štete na usevima ima, ali još uvek ona nije procenjena.

U selu Stari Glog palo je 20,8 litara, na Vlasini oko 15 litara i u ostalim selima kod Vranja u proseku oko 17 litara kiše po metru kvadratnom.

U Vranju je zabeležen udar  vetra oko 20 sati, koji je duvao brzinom od 16 metara u sekundi.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: